Hopp til innhold
Forside / nyheter / NRFs kjendisambassadører
Støtt oss

NRFs kjendisambassadører


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 15.03.2019 / Oppdatert: 17.10.2023


TV2-profilen Sarah Natasha Melbye og kjendisfotograf Marcel Leliënhof blir Norsk Revmatikerforbunds første ambassadører.

Dette ble lansert på God morgen, Norge på TV2 på Revmatikerdagen 15. mars. De har begge revmatisme, og ønsker å bidra til å løfte saken.

– Det åpnet seg en ny verden med NRF

– Jeg var veldig privat om sykdommen min i mange år. Da jeg ble syk så ville ikke snakke med noen om det og trakk meg tilbake med smerter og fatigue. Så ble jeg kjent med Norsk Revmatikerforbund og ser at det åpner seg en ny verden for meg. Her kan jeg snakke med noen som forstår og delta på mestringskurs for å lære mer om hvordan leve godt med sykdom. Jeg er glad for å ha blitt spurt om å bli ambassadør, og takket ja fordi jeg ønsker å gi noe tilbake til den flotte foreningen med frivillige ildsjeler som hjelper andre. Nå tør jeg å komme ut av diagnoseskapet, ler Sarah. Hun har selv leddgikt.

Jeg var veldig privat om sykdommen min i mange år, sier Sarah.

– Det trengs folkeopplysning!

Marcel har bistått Norsk Revmatikerforbund i to år med fotografering, events og fotoutstilling. Gjennom tiden i forbundet forsto han hva smertene i foten og hendene var og oppsøkte revmatolog. Han har blitt fått påvist de revmatologiske diagnosene artrose og urinsyregikt.
– Jeg ønsker å gjøre en innsats for å løfte statusen til denne sykdommen. Den rammer så mange, og folk vet ikke helt hva det er. Spesielt menn er dårlige til å gå til legen og få riktige medisiner. Sykdommen er usynlig, den synes ikke utenpå. Mange blir ikke trodd når de fortelle at de er syke. Det er spesielt ille for barna som blir beskylt for å lyve og ungdom som blir beskylt for å være late. Sannheten er at de lever med smerter og det er nødvendig med ekstra hvile. Det trengs folkeopplysning rundt denne usynlige sykdommen! Her ønsker jeg å bidra, sier Marcel. Han har reist Norge rundt og fotografert medlemmer i Norsk Revmatikerforbund til utstillingen #usynligsyk. Utstillingen er et ledd i den storstilte kampanjen #usynligsyk som er NRFs hovedkampanje i 2019.

Jeg ønsker å gjøre en innsats for å løfte statusen til denne sykdommen. Den rammer så mange, og folk vet ikke helt hva det er, sier Marcel.

NRF trenger et løft

– NRF er stolte og glade for å få to så flotte og engasjerte ambassadører. De har hver sine revmatiske diagnoser. Det finnes over 200 revmatiske diagnoser, og denne folkesykdommen trenger et løft. Det trengs mer forskning og bedre behandling av denne gruppen. Det er den sykdommen som koster samfunnet mest og som rammer flest. Vi er ubeskrivelig takknemlige for at Sarah og Marcel stiller opp og gir sykdommen og organisasjonen et ansikt. Sarah og Marcels bidrag vil føre til at flere får kunnskap om hvordan det er å leve med en slik usynlig sykdom, og det vil skape mer forståelse i samfunnet. Ambassadørene skal bidra til å løfte saken i media og ved enkelte store nasjonale arrangementer. Dersom noen har spørsmål angående ambassadørenes oppdrag, så skal disse rettes til kommunikasjonssjef Håkon Aas, sier generalsekretær Bente Slaatten i Norsk Revmatikerforbund.