Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Ny BURG-gruppe i Hedmark
Støtt oss

Ny BURG-gruppe i Hedmark


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 15.12.2017 / Oppdatert: 15.12.2017


- Mange opplever at i møte med andre som er i «samme båt», så gjenvinner de kontrollen over sin egen situasjon. Og det er dette vi ønsker med Burg og bassengtreningen vår; vi vil skape et miljø hvor barn og unge kan komme sammen, ha det gøy og utføre en aktivitet på egne premisser, sier lederen i Burg Hedmark,Rune Skjønsberg.

 

Hver uke arrangerer BURG Hedmark terapibassengtrening for barn med skjelett og muskelplager. På bildet ser du  Edvin (10) og Camilla (15) i terapibassenget i Ankerskogen svømmehall. Bassengtreningen er lek og moro, men også trening og alvor for barna som begge har muskel og/eller skjelettplager.

 

Bedre liv med bassengtrening

– Mennesker med revmatisme og/eller muskel og skjelettplager opplever svært ofte at problemene blir mindre ved regelmessig fysisk aktivitet, forteller Rune. Lavterskeltilbudet i Ankerskogen svømmehall krever ingen diagnose, kun en badebukse/badedrakt og et håndkle. Inngangsbilletten og treningen betales av BURG. Det eneste som kreves er gyldig medlemskap i BURG, og innmelding kan ordnes ved første oppmøte.

 

Ufarliggjøring av sykdommen

– Det kan være vanskelig å se på et menneske at de har revmatisme. En revmatiker trenger ikke være en gammel mann. Det kan også være et barn. For at sykdomsforløpet skal kunne bremses, må det fanges opp tidlig. Alt for mange vet dessverre alt for lite om hva slags hjelp og rettigheter den som har fått sykdommen, eller de pårørende har. Jeg husker selv hvor rådvill jeg var når jeg fikk påvist leddgikt. Det er dette vi som forening må gjøre noe med. Vår oppgave blir å ufarliggjøre sykdommen, og den beste måten vi kan gjøre dette på er å bli mer tilgjengelig og synlig som organisasjon. Vi må ut og informere, sier Rune som i tillegg til å være leder og bassengtrener også er kurset og godkjent likeperson.

 

Få hjelp og støtte fra en likeperson

En likeperson hos BURG har selv en revmatisk sykdom eller har et barn med sykdommen. Likepersonsarbeidet i BURG handler om å dele erfaringer og opplevelser, og gi informasjon om hvor du kan få hjelp. Både før og etter bassengtreningen er Rune tilgjengelig for å svare på spørsmål det erfaringsmessig er mange av rundt teamet. En likeperson har selvsagt taushetsplikt.

 

Likepersoner i Burg Hedmark:

Camilla Skogen. Tlf 92492809

Rune Skjønsberg:tlf:977 99200

 

Leder i Burg Hedmark: Rune Skjønsberg
Tlf. 977 99200
burg.he@revmatiker.org

 

Les hele intervjuet i Magiske øyeblikk Hedmark