Hopp til innhold
Forside / nyheter / Ny generalsekretær i NRF
Støtt oss

Ny generalsekretær i NRF


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 03.02.2019 / Oppdatert: 15.02.2019


Bente Slaatten er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund (NRF). – Fornøyde medlemmer og et lag av frivillige og ansatte som trekker i samme retning er nøkkelen til suksess, sier Slaatten.

Den nye generalsekretæren er godt skodd for å lede organisasjonen. Hun er utdannet sykepleier, bedriftsøkonom og har en MBA fra Norges Handelshøyskole. Ikke minst har hun relevant arbeidserfaring som blant annet seksjonssjef i KS, konserndirektør i Yara og forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund.

Lover full innsats
– Jeg gleder meg til å ta fatt på en så viktig oppgave som betyr mye for mange. En sterk organisasjon som taler på vegne av medlemmene og får gjennomslag både i lokalmiljøet, kommunene og sentralt er nødvendig. Samtidig har vi et viktig samfunnsoppdrag i å formidle kunnskap.

Jeg kan love full innsats og stort engasjement og gleder meg. Det viktigste grunnlaget for en sterk og slagkraftig organisasjon, er medlemmene og frivillige. Vi trenger medlemmenes engasjement, tilbakemeldinger på hva som er bra og på hva som må bli bedre.

– Vi trenger medlemmer som snakker godt om NRF og får andre til å melde seg inn, og vi trenger medlemmer som står frem og deler de gode historiene. Ikke minst ønsker jeg tilbakemeldinger på hva det viktigste NRF gjør og kan gjøre for at vi skal være verdifulle og relevante for medlemmer og potensielle medlemmer fremover. Fornøyde medlemmer og et lag av frivillige og ansatte som trekker i samme retning er nøkkelen til suksess, sier Bente Slaatten (60).

Forventningsfull forbundsleder
– Bente innehar solid kompetanse, en verdifull erfaring og et sterkt engasjement som passer hos oss i NRF. Sammen med tillitsvalgte og ansatte vil Bente være vår fanebærer for helsesaker som trenger ytterligere oppmerksomhet og bevilgninger. Bente har et sterkt personlig engasjement som leder og god interessepolitisk erfaring. Hun kjenner godt til frivilligheten og har selv jobbet frivillig. Vi i styret har stor tro på at hun vil klare å utfordre oss som organisasjon, og evne å drive frem våre mål og satsninger gjennom involvering og motivering av ansatte og tillitsvalgte, sier forbundsleder Kjerstin Fjellstad som gleder seg til å samarbeide med Slaatten.

Tydelig stemme som blir lyttet til
– NRF er viktig organisasjon som har stort potensiale og et tydelig samfunnsoppdrag. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med de mange frivillige og ansatte i NRF for å bygge organisasjonen ytterligere og gi den en enda tydeligere stemme som blir lyttet til. Det en viktig og meningsfull jobb som motiverer meg. Jeg tror at den største utfordringen blir å berede grunnen for medlemmer og medlemsgrupper slik at det blir en selvfølge å med stolthet være medlem. Vi må stille spørsmålet «hva er det som gjør oss relevante og verdifulle for ulike medlemmer?» Og særlig er det viktig i forhold til de yngre. Vi må spørre dem, og utvikle produktene og tjenestene som treffer de ulike målgruppene. Det lokale engasjementet og synligheten av det er nødvendig. Samt å være synlige i de riktige kanalene med relevant innhold, mener Slaatten.

Politikk, butikk og frivillighet
– Jeg er en erfaren, tydelig, trygg og resultatorientert leder som oppnår mål gjennom andre. Har jobbet over 20 år i spenningsfeltet mellom politikk, organisasjon og butikk. Jeg forstår handlingsrommet i en demokratisk medlemsorganisasjon, herunder forholdet politikk – administrasjon, og lokalt – sentralt. Har også alltid hatt stort engasjement innenfor frivilligheten og er mektig imponert over den enorme innsatsen frivillige gjør i norsk arbeids- og samfunnsliv, avslutter den nye generalsekretæren i NRF som gleder seg til å bli kjent med menneskene i organisasjonen.

Starter 1. februar
Bente Slaatten tiltrer stillingen halv tid fra 1. februar, og full tid fra 1. mars 2019. Hun startet umiddelbart etter at tidligere generalsekretær Tone Granaas avsluttet etter seks produktive år i NRF. NRF takker Tone Granaas for å ha modernisert og profesjonalisert organisasjonen, og vi ønsker Bente Slaatten velkommen til å overta NRF-roret.

Fun-facts om Bente:

Sivilstatus: Gift i 35 år
Familie: To barn og to barnebarn
Bosted: Asker
Oppvekststed: Skien
Liker å gjøre på fritiden: Strikking og trening (ski, kajakk, slalåm, snowboard, løping, bading, turer på fjellet og i skogen og trening i den ideelle treningskjeden Friskis og Svettis. Har dykkersertifikat.)
Favorittmat: Wok – veldig glad i grønnsaker, men spiser alt. Kakemoms!
Klarer seg ikke uten: Mobilen.
Favoritt sted: Hytta på fjellet i Nesbyen
Favoritt TV-program: Nytt på Nytt
Beste gave: Fikk fallskjermhopp av barna, og dette har gitt mersmak!
Favoritt TV-serier: Homeland, Game of Thrones og House of Cards.
Beste bok: «How to be successful without hurting men`s feelings” av Sarah Cooper.
Beste hun vet: Familie, venner, trening og turer i naturen.