Hopp til innhold
Forside / nyheter / Ny pengespillov og forskrift fra nyttår
Støtt oss

Ny pengespillov og forskrift fra nyttår


Skrevet av: Håkon Aas / Publisert: 09.12.2022 / Oppdatert: 12.06.2023


Ny pengespillov og forskrift om pengespill trer i kraft 1. januar 2023. Hensikten er bedre regulering, og å begrense spilleavhengighet og kontanter i omløp.

Den nye pengespilloven ble vedtatt i Stortinget i mars og har som hensikt å samle tre ulike lovverk i ett, samt begrense spillavhengighet og kontanter i omløp.

Forskriften om pengespill fastsetter flere generelle regler som skal gjelde for alle som tilbyr pengespill. Blant annet kommer det krav om risikovurdering av de som spiller, bedre internkontroll, forbud mot autoplay og vip-tilbud og felles regler for markedsføring.

NRF støtter det overordnede grepet for å begrense spillavhengighet, sette tydelige føringer for registrering av spillere, hindre bruk av kontanter, samt maksgrense for tap.

– Det er viktig at NRF som overskuddsmottakerne bryr seg om regelverket og hvor pengene kommer fra. NRF har derfor støttet den nye pengespilloven og forskriften som ble vedtatt tidligere i år, sier generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund, Bo Gleditsch.

Norsk Tipping er viktig for NRF sitt arbeid

NRF søker hvert år om en andel av det totale overskuddet til Norsk Tipping. I år utgjorde det 2,7 millioner kroner. I tillegg mottar mange fylkes- og lokallag penger fra grasrotandelen.

Stiftelsen Dam forvalter 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping. NRF har gjennomført en rekke gode prosjekter finansiert av Stiftelsen Dam. Les mer om disse her Norsk Revmatikerforbund – Stiftelsen Dam.

Hvilke konsekvenser får dette for bingo-spill?

Bingoentreprenøren har signalisert en nedgang i inntektene som følge av denne endringen. Mange av NRF sine fylkes- og lokallag får gode inntekter fra bingo og vi vil følge med på de eventuelle konsekvenser det får for økonomien i våre organisasjonsledd.

Fakta