Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Telemark / 50 års fest for Notodden og omegn revmatikerforening
Støtt oss

50 års fest for Notodden og omegn revmatikerforening


Skrevet av: Notodden og omegn / Publisert: 08.11.2018 / Oppdatert: 02.09.2019


Jubileumsfest i revmatikerforeningen

LESTE DIKT: Nestleder Solbjørg Heggdal leste to dikt.

JUBILEUMSHEFTE: Arne Karlsen og Svein Hellebrekke står bak Jubileumsheftet.

JUBILEUMSHEFTE: ARNE KARLSEN OG SVEIN HELLEBREKKE STÅR BAK JUBILEUMSHEFTET.

Notodden og omegn revmatikerforenings Jubileumsfest 03. november.

Jubileumsfesten ble feiret på Bok og blueshuset og 100 medlemmer og gjester hadde meldt seg på. Alle ble hilst velkommen ved døra av leder Tor Flaathen og nestleder Solbjørg Heggdal. Det ble servert mosell og jordbær til velkomstdrink.

Da gjestene hadde satt seg til bords, ønsket Leder Tor Flaathen velkommen til tilreisende gjester, tidligere ledere av foreningen og medlemmer. Han overlot roret til toastmaster Svein Erik Sletta som startet med noen praktiske opplysninger om hva som skulle skje i løpet av kvelden. Han hadde med seg en sauebjelle for å understreke at han var i fra Sauland. Han hadde også med seg sitt sprudlende humør og sin gode fortellerevne, så det ble mange gode vitser utover kvelden. Festen startet med å synge Jubileumssangen skrevet av Liv Grete Bakken, akkompagnert av husorkestret bestående av Ole Bjørn og Ivar Kolbjørnsrud, Torbjørn Solbakken og Bjørn Tore Roksvåg.

Deretter fikk vi en kort historikk og orientering om Jubileumsheftet av Arne Karlsen. Heftet var laget av Arne Karlsen og Svein Hellebrekke. Foreningen ble stiftet i september i 1968 på Sem framhaldsskole (HUSK i dag) med 17 fremmøtte, og Reidun Kasin ble valgt til formann. Jubileumshefte lå på hver kuvert til glede for de fremmøtte.

Deretter ble det servert middag med mør indrefilet med tilbehør. Praten gikk livlig rundt bordene og alle var fornøyde med maten.

Så kom tiden for hilsener til Jubilanten. Leder av NRF sentralt, Kjerstin Fjeldstad, startet med gratulasjon, og foreningen fikk skryt for sitt arbeid med aktiviteter for medlemmene. Hun overrakte en rosebukett til leder Tor Flaathen.

Deretter kom leder av Telemark NRF, Anne Marie Smeplass, og foreningen ble takket for sin aktivitet og spesielt at det ble arrangert årlige turer til Raumasol. Hun overrakte en gavesjekk på kr 1000,- til Jubilanten.

Deretter kom foreninger i fra Kragerø, Porsgrunn, Bø og Sauherad, Skien, Nome, Tokke og Vinje NRF med gratulasjoner og gavekort til Jubilanten .

Gransherad spel- og dansarlag ble ønsket velkommen av toastmaster. De var fire flotte ungdommer der Tone Anne Tveiten spilte fele, Torjus Bakken spilte munnharpe og dansa. Malin Røysland Skårberg kveda og dansa, og Gunn Ingrid Tveiten dansa. De var imponerende flinke og de fikk stående applaus.

Så var tiden inne for dessert og det ble servert sjokolademuosse med is og friske bær. Husorkesteret spilte opp og Revmatikersangen ble sunget. Nestleder Solbjørg Heggdal leste to dikt, Livets strikketøy av ukjent forfatter og Regnbuen av Andre Bjerke med fantastisk innlevelse.

Så ble det servering av kaffe og marsipankake under musikk i fra av Husorkesteret. Så kom tiden til blomsteroverrekkelse til seks tidligere ledere som var til stede: Jonny Amundsen, Birger Jamtveit, Randi Kaasa, Jan Kåre Larsen, Ingunn Vogsted og Svein Hellebrekke. Fungerende leder Tor Flaathen og Husorksteret fikk blomster og til slutt ble vår fremragende toastmaster takket for å ha loset oss gjennom kvelden. Alle ble ønsket vel hjem!

Ref. Else Solberg Aasen