Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oppland / Luftige opplevelser med Burg Oppland
Støtt oss

Luftige opplevelser med Burg Oppland


Skrevet av: Oppland / Publisert: 24.09.2018 / Oppdatert: 17.10.2022


Burg Oppland arrangerte tur til naturskjønne Raubergstulen i Lom en helg i september.

Barn og ungdommer med familier, fikk en helg til fjells i høstlige og til dels vinterlige omgivelser. Burg barna er som alle andre, bortsett fra at kroppen ikke alltid spiller på lag. De har mye smerte, og kjenner på en slitenhet som de fleste ungdommer slipper. Det betyr ikke at de ikke kan utfordres.

Målet med turen er at de skal kjenne gleden ved å bli utfordret og å skape en trivelig helg med fellesskap for alle, sier leder i Burg Oppland, Hans Asmund Bakke.

Turens høydepunkt var kanskje klatreparken for noen men også klimaparken falt i smak. I klatreparken fikk alle utfordret sine grenser og kjent på både angst og mestring. I klimaparken fikk de en vandring i historie og læring. Dette var i tillegg noe også den voksne generasjonen satte stor pris på.

At fysisk aktivitet er viktig for å bedre fysisk form og redusere funksjonstap for revmatikere, er godt dokumentert. Generell fysisk aktivitet kan hjelpe mennesker med leddgikt til bedre å kontrollere smerter og generell bedring av funksjon.

At de som har muskel eller skjelettsykdommer blir bedre av bevegelse er viktig for oss i Burg, sier Bakke. Vi vil utfordre radiusen litt. Hvorfor ikke teste ut morsomme, og for noen revmatikere, temmelig utfordrende aktiviteter sammen?

Å henge i luften gjennom hinder-løypene i klatreparken, er et eksempel på en utfordring som kjennes på kroppen for noen og enhver. Når sluddbyger og stri vind setter seg i kroppen er det umulig å ikke tenke: jeg beundrer de som har laget dette som er til glede for alle andre.

Det var også tid til bare å være sammen. Noen har møtt hverandre før. De har vært på mange turer og aktiviteter med Burg Oppland. Gjensynsgleden er stor og latteren sitter løst. For andre kan både Burg og sykdommen være nytt. Vi har plass til flere sier Hans A. Bakke. Det som er felles for de fleste er at barn og unge med revmatisk sykdom ikke har så mange i nærmiljøet sitt med samme diagnose. Når de kommer på treff med Burg Oppland møter de andre som vet akkurat hvordan de har det.  Det knyttes sterke vennskapsbånd.

Det er viktig at hele familien kan bli med, for det er ikke bare den med diagnosen som har nytte av å være i et fellesskap med andre i samme situasjon. Det har både foreldre og søsken også. Det arrangeres mange aktiviteter i regi av Burg Oppland, så meld gjerne interesse.

Samlingen ble avsluttet på Bakeriet i Lom der alle fikk en hyggelig stund sammen før de reiste hver til sitt, og allerede gleder seg til neste gang de møtes.

I november arrangerer Burg Oppland og NRF Oppland samling for de mellom 16 og 26. Det er en samling der fokuset skal være på de unge voksne med tema som passer denne målgruppen. Vi håper at mange finner dette interessant og blir med oss denne helgen. Vi har med fagpersoner fra Revmatismesykehuset. De vil bli bedre kjent med de unge for å kunne gi de et optimalt tilbud når de er til kontroller. I tillegg har de et ønske om å kunne få til egne kurs og mestringsopphold for denne målgruppen. På denne samlingen er det også meningen at pårørende kan være med og få et innblikk i hverdagen til den med revmatisk sykdom sier Fylkessekretær i Oppland, Siv Anita Storlien. Vi håper denne samlingen skal bidra til at vi får til et permanent tilbud for denne gruppen.