Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Finnmark / Bli med på Yogakurs!
Støtt oss

Bli med på Yogakurs!


Skrevet av: Finnmark / Publisert: 29.02.2016 / Oppdatert: 16.09.2016


Bli med på et helgekurs i yoga, hvor fokus vil være ro og velvære. Vi skal bli kjent med et bredt spekter av yogaen: både fysiske øvelser, pusteøvelser, avspenningsteknikker og meditasjon. Yoga betyr "forening mellom kropp og sinn", derfor jobber vi både med den fysiske kroppen, sinnet og pusten. Du får dermed en helhetlig virkning på kropp og sinn.

De fysiske øvelsene styrker og øker sirkulasjonen og bevegelighet i kroppen. Avspenning hjelper til med å kunne gi slipp i spenninger i kropp og sinn, og til å oppnå mer ro. Det vil også bli introduksjon til meditasjon i løpet av helgen. Og vi setter av god tid til å utforske pusten og til å se på hvordan vi kan bruke den både til å hente mer energi og til å finne frem til en mer avspent tilstand. På denne måten kan yoga bli et praktisk verktøy i hverdagen for å øke bevisstgjøring av hvordan man har det, både fysisk og psykisk – og også hvilke øvelser man kan gjøre for å øke velvære.

I yoga er det kun deg selv du tar hensyn til. Istedenfor å se på naboen (eller andre) og prøve å se sånn eller slik ut, jobber vi med å bli kjent med egen kropp, og eget sinn. Man starter der man er, og arbeider ut fra det, og også med å akseptere at kroppen er som den er. Vi har alle ulike forutsetninger, ulike muligheter og begrensninger.

Yoga er ingen konkurranse!
Er det noe du ikke kan gjøre, finnes det alternative øvelser – eller du kan fint stå over. Alle kan gjøre noe. Og du vil ha utbytte av yogaen selv om du ikke kan gjøre alle de fysiske øvelsene.

Praktisk info:
Yogalærer er Anita Steigre som har et eget yogastudio i Hammerfest. Du kan lese mer om henne og hvordan hun tenker omkring yoga på hjemmesiden: http://yogateket.no/

Tidspunkt:
Lørdag 2. april: kl. 10.00-12.00 og 13.00-15.00

Søndag 3. april: kl. 10.00-12.00 og 13.00-15.00

Kurssted: sentralt i Alta – ikke bestemt enda

Pris:
Medlemmer i Norsk Revmatikerforbund: kr. 1000,-
Ikke medlemmer: kr. 1500,-

Begrenset antall plasser.

Påmeldingsfrist 23. mars

Du melder deg på ved å sende epost til Finnmark@revmatiker.no eller å ringe Fylkessekretær Solgunn Solli på telefon 46 95 54 77.
Ta gjerne kontakt med Solgunn hvis det er noen spørsmål om kurset.