Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / BURG prisen «det gylne ledd»
Støtt oss

BURG prisen «det gylne ledd»


Skrevet av: Line Bülow-Kristiansen / Publisert: 09.11.2021 / Oppdatert: 17.10.2022


Hege Koksvik, seksjonsleder fra Nasjonal kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer mottok BURG Prisen under landskonferansen til BURG Norge.

Avtroppende leder Anna Bollestad Jøsok overrekker BURG prisen under festmiddagen, lørdag på landskonferansen til BURG Norge.

Det gylne ledd skal deles ut til en person, organisasjon eller tilsvarende som har gjort en særlig innsats for å bedre situasjonen for barn og unge med revmatisk sykdom sier Anna.

Prisen ble første gang utdelt på BURGs 25 års jubileum i 2005, og siden har den blitt gitt annenhvert år på landskonferansene.

Årets prismottaker er en dame som vet å ivareta unge med revmatisk sykdoms skal i en livsfase som kan oppleves som fin, kaotisk, fremmed og vakker – nemlig svangerskap sier Anna i sin tale.

Som pådriver og leder av NKSR på St Olavs gjennom fører hun opplegg, kurs og informasjon for de som ønsker å bli gravide, er gravide eller etter fødselen.

Anna forteller også at de som har sendte inn nominasjonene til BURG Norge, beskriver Hege som en  kunnskapsrik og dyktig leder. Hun er en pådriver for å informere unge revmatikere om svangerskap, og det sies at hun lett ofrer en lørdag eller helg for å holde nyttige og viktige foredrag.

For øvrig skal Hege Koksvik delta på ungdomsweekend med burg Norge helgen etter prisutdelingen, hun skal kurse ca.35 ungdommer om svangerskap og foreldredrømmen i Bodø.

BURG Norge setter stor pris på samarbeidet mellom Hege Koksvik og BURG.