Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Vestfold / En aktiv hverdag med Sykt Aktiv-kurs i Vestfold
Støtt oss

En aktiv hverdag med Sykt Aktiv-kurs i Vestfold


Skrevet av: Sølvi Engell Iversen / Publisert: 08.12.2016 / Oppdatert: 17.10.2022


Et tilbud til deg mellom 30-55 år

20. – 22. januar 2017 gir fylkeslaget et nytt tilbud for yngre personer med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager i aldersgruppen 30 – 55 år, i form av mestringskurset Sykt Aktiv.

Kurset holdes i helgen 20. – 22. januar 2017
ved kurssenteret på Politihøgskolen i Stavern.

Det er første mann til mølla prinsippet. Vi har plass til 15 deltakere.

Kurset fokuserer på friskfaktorer og du lærer verktøy og metoder som gjør at du kan bruke trening som medisin for å få et bedre liv.
I kurset jobber vi sammen, arbeider med å sette motiverende treningsmål, og lærer hvordan vi kan mestre utfordringer som dukker opp på veien mot målet. Kurset hjelper deg å lære å balansere dine egne behov og helsebegrensninger, med krav og forventninger fra omverden. Du vil møte andre som er i samme situasjon og få hente kraft og inspirasjon gjennom andres erfaringer.
Gjennom kurset får du verktøy så du kan starte opp en aktivitetsgruppe der du bor. Dette er en mulighet slik at du kan være med å inspirere andre til å ha friskere og mer aktive liv samtidig som du får drahjelp til å nå dine egne treningsmål. En aktivitetsgruppe kan være alt fra 3 personer som møtes og går tur i skogen hver uke, en dansegruppe som går ut og danser en gang i måneden, en gjeng som treffes for å gjøre sirkeltrening i en lokal gymsal eller møtes og trener etter en treningsvideo, eller en fjellgruppe som arrangerer 1 – 2 årlige fjellturer sammen. Aktivitetsgruppene skal være deltakerstyrte, med den friskfokuserte tankegangen fra Sykt Aktiv kurset som fundament. For at aktivitetsgruppene skal lykkes, må de være knyttet til et lokallag, og deltakerne oppfordres sterkt til å ta kontakt med lokallagets leder om han/hun ønsker å starte opp en aktivitetsgruppe.
Kurset skjer i regi av Norsk Revmatikerforbund, men du trenger ikke være medlem for å delta.

Frisklivsagenter 
Kurset ledes av frisklivsagenter som selv lever med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager, og som har fått opplæring i å lede Sykt Aktiv-kurs.
«Frisklivsagentene er mer enn bare «vanlige» kursledere», sier Kristin K. Urrang. «Vi mener at erfaringsutvekslingen får en annen kvalitet når alle parter ved hvordan det er å ha skoen på. Det åpner opp for en annen type læring, og ikke minst bidrar til en økt forståelse av sin egen situasjon. Samtidig er Frisklivsagentene gode rollemodeller. Det betyr ikke at de er overmennesker, men de viser at det er mulig å ha en aktiv hverdag tross kronisk sykdom. Jeg er veldig stolt over de Frisklivsagentene vi har i Norsk Revmatikerforbund.»

Informasjon og påmelding innen 20.12.16:
NRF Vestfold fylkeslag, telefon 33 31 07 06 eller
e-post vestfold@revmatiker.no