Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Hedmark / En presentasjon av Alvdal Revmatikerforening
Støtt oss

En presentasjon av Alvdal Revmatikerforening


Skrevet av: Hedmark / Publisert: 22.03.2017 / Oppdatert: 17.10.2022


Alvdal er kanskje mest kjent som gjennom fortellingene til Aukrust, men bygda har også ei aktiv revmatikerforening med varierte tilbud for helse, trivsel og integrering.

Alvdal Revmatikerforening er en aktiv forening med ca 80 medlemmer, et bra medlemstall for ei bygd på knappe 2500 innbyggere. Leder Inge Rune Wahlstrøm har jobbet aktivt med verving av medlemmer, og har doblet medlemstallet de siste årene. Foreningen tilbyr jevnlige møter for medlemmer og andre interesserte. Hver mandag arrangerer foreningen bassengtrening, med egen instruktør og opp mot 15 deltakere. Alvdal Revmatikerforening har også egne likepersoner, som er utdannet innad i NRF.

Men det som gjør Alvdal revmatikerforening mest synlig i bygda er nok gågruppen som de samarbeider med andre organisasjoner om. Hver onsdag møtes medlemmer fra Alvdal Revmatikerforening sambygdinger for å gå tur. Turen går hver onsdag, hele året uansett vær og føre. Den blir stad mer populær i bygda, og på det meste så har det vært 59 deltakere.

Turene har også i det siste blitt en arena for integrering, og det er lagt til rette slik at flyktninger har fri fra evt. undervisning slik at de også har mulighet til å delta på turene.