Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Telemark / Feirer med festmiddag
Støtt oss

Feirer med festmiddag


Skrevet av: Notodden og omegn / Publisert: 25.10.2018 / Oppdatert: 17.10.2022


Notodden og omegn revmatikerforening skal feire sine først 50 år med stor festmiddag, taler og underholdning.

DEL

Lokallaget ble stiftet under et møte på Sem framhaldsskole 8. september i 1968. Navnet den gang var Notodden revmatikerforening med Reidun Kasin som formann. Med seg i styret fikk hun Ragnhild Waale (kasserer), O. Steinmoen (sekretær) og styremedlemmene fru Øygarden, Oddvar Haugan og fru Steinmoen. Dette står å lese i Telen 21. september samme år.

– Noe mer om bakgrunnen til at laget ble etablert vet vi ikke. Har noen utfyllende informasjon tar vi imot dette med glede. Vi vet ikke engang fornavnene på alle i styret fra den gang, sier Solbjørg Heggdal og Arne Karlsen.

Lokallaget har i dag rundt 300 medlemmer fra Notodden, Hjartdal og deler av Sauherad kommune. Fredag 12. oktober er det den nasjonale revmatikerdagen, noe som også skal markeres lokalt med stand på Tuven.

– Lokallaget har eksistert i 50 år for å gjøre livet lettere for folk med muskel- og skjelettplager, sier de to, som likevel har den samme utfordringen som så mange andre lag og foreninger.

– Det er vanskelig å rekruttere nye og yngre medlemmer. Vi hadde en ungdomsgruppe en periode, men ikke nå lenger. Det er for øvrig en ungdomsgruppe tilsluttet fylkeslaget, sier de.

Til jubileumsfeiringen og festmiddagen i Bok & Blueshuset 3. november er alle lokallagsmedlemmene invitert, samt en del gjester. Kjerstin Fjeldstad er leder i Norsk Revmatikerforbund, og kommer. Det samme gjør fylkesleder i Telemark, Anne Marie Smeplass, tidligere lokallagsledere og ordføreren i Notodden. To representanter fra de andre lokallagene i fylket, representanter for ungdomsgruppa og fra Funksjonshemmede i Notodden er også invitert.

– Vi har satt et tak på 110 deltakere under festmiddagen, og hittil er det påmeldt mellom 80 og 90, så det er fremdeles plasser igjen, lokker de to.

I tillegg til god mat og en morsom og talefør toastmaster fra Sauland, Svein Erik Sletta, blir det taler, dans og spel av ungdommer fra Gransherad Spel- og Dansarlag, diktlesning, presentasjon av jubileumsheftet og en informasjon om lokallagets historie.

Låvekorets husorkester ved Ole Bjørn Kolbjørnsrud, Ivar Kolbjørnsrud og fiolinisten Bjørn Tore Roksvåg skal opptre, og Liv-Grethe Skaar Bakka har skrevet jubileumssang/ny tekst til Alf Prøysens melodi til Blåbærtur’n.