Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Finnmark / Geitramssaft, mjødurtsaft og tyttebærkake!
Støtt oss

Geitramssaft, mjødurtsaft og tyttebærkake!


Skrevet av: Finnmark / Publisert: 04.10.2016 / Oppdatert: 17.10.2022


Geitramssaft, mjødurtsaft og tyttebærkake!

Sør-Varanger Revmatikerforening og fylkeslaget arrangerte i august et helgekurs over to dager i bruk av urter, bær og sopp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leder i Sør-Varanger Revmatikerforening var kursleder og hadde gjort mye forarbeid før kursstart. Det var samlet inn geitrams, og mjødurt siden blomstringstiden for disse urtene var over da kurset ble gjennomført. Dagen før første kursdag ble det sanket sopp slik at deltakerne skulle få ta i, lukte på og kjenne på de soppene som skulle plukkes. Det ble kjøpt inn ingredienser for å lage sopp-picles og soppkaker. Det ble laget saft av geitramsblomster og mjødurtblomster, og det ble tørket blader av geitrams og mjødurt, samt tørket chaga.

Deltakerne fikk servert tyttebærkake og informasjon om tyttebær.

Det ble leid inn en minibuss som kjørte deltakerne ut til plasser der kurslederne visste at det fantes både sopp og chaga, og deltakerne fikk en demonstrasjon i hvordan man løsner chagaen fra bjørka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble også laget et veldig flott arbeidshefte med informasjon og oppskrifter.

Det var bare positive tilbakemeldinger og takknemlighet over alt deltakerne hadde fått være med på og lært seg.

Fordi dette var så vellykket planlegges flere; kurs-  ett til våren med fokus på urter, og ett til høsten med fokus på bær og sopp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teksten er basert på tilbakemelding fra kursleder som også er leder i Sør-Varanger Revmatikerforening, Rigmor Øien Guvåg. Det er også hun som har tatt bildene.

Vi takker FeFo for støtte til gjennomføring av kurset.