Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Troms / Krav i forbindelse med nye anbud på Hurtigbåtene i Troms
Støtt oss

Krav i forbindelse med nye anbud på Hurtigbåtene i Troms


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 21.03.2017 / Oppdatert: 17.10.2022


Norsk Revmatikerforbund (NRF) er en viktig samfunnsaktør og Norges største medlemsorganisasjon og kompetansebygger for mennesker med revmatiske sykdommer, muskel- og skjelettplager. NRF har 34.000 medlemmer, og 225 lokallag over hele Norge.

Vi tillater oss på vegne av våre medlemmer og mennesker med revmatiske sykdommer og muskel- og skjelettplager å fremme følgende krav til hurtigbåtene i Troms nå som nye anbud skal lyses ut på strekningen Tromsø-Finnsnes-Harstad:

1. Skjermet løsning for pasienter til/fra UNN
Det reiser i dag mange pasienter med hurtigbåten til/fra behandling på UNN. Vi ønsker oss en løsning med eget oppholdsrom, evt egne seterader forbeholdt pasienter som har behov for å sitte skjermet. I den skjermede delen av båten ønsker vi oss stoler med høyere grad av komfort, mulighet for å legge ned ryggen, fothviler, osv. Vi ønsker oss i tillegg egne plasser for pårørende.

2. Bedre stoler/komfort ombord generelt
Vi er ikke fornøyd med setene ombord på dagens hurtigbåter. Vi ønsker oss muligheter for å kunne kjøpe/oppgradere setet til seter der ryggen kan legges ned, benplassen er bedre, osv.

Mange av våre medlemmer har plager i ben/rygg, og dagens seter ombord på hurtigbåtene er rett og slett ikke gode nok.

Brevet ble sendt til Troms fylkeskommune og Troms fylkestrafikk tirsdag 21. mars 2017.

Last ned brevet her:
krav_hurtigbaat_nrf