Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Nordland / Kunnskap Gir Mestring!
Støtt oss

Kunnskap Gir Mestring!


Skrevet av: Nordland / Publisert: 04.12.2017 / Oppdatert: 17.10.2022


Fredag 24 november gjennomførte vi vår dagskonferanse på Radisson Blu Hotell i Bodø. En fin dag med mye ny kunnskap og flotte deltagere! :-)

Været var ikke helt på vår side denne dagen; Ylva stanset både deltagere og foredragsholdere fra å komme seg til Bodø. Men med litt improvisering fikk vi gjennomført dagen bra!

I foredraget om Energigiverne av Marleen Rones fikk vi mange gode og enkle teknikker for å leve  bedre i en hverdag med  mindre energi.

Tore Stenersen fra Nordlandssykehuset kom med mye nyttig informasjon om diagnostisering og vår egen rolle i dette. Vi glemmer ofte at vi selv har en viktig rolle i vår diagnostisering og sykdomsforløpet. Helsepersonalet er avhengig av informasjonen vi kommer med, så de kan hjelpe oss på best mulig måte!

Vi fikk et unikt innblikk i livet til Marianne Pantdalslid Brekke, hennes sykdomsforløp og hennes måte å takle hverdagen på. Hun rørte mange med sin historie.

Fysioterapeut Sigurd Sivertsen hadde et flott foredrag om aktivitet som medisin. Gjorde oss igjen oppmerksom på viktigheten av aktivitet for  våre revmatiske plager, men også for vår generelle helse. Og det er aldri for sent å starte med å være aktiv!

Ernæringsfysiolog Trine Larsen fortalte mye om mat og våre revmatiske plager. Hva skal man spise, hva er ekstra viktig, hva kan være betennelsesdempende, hva fremmer våre betennelser? Viktige spørsmål som vi fikk gode svar på!

Vi avsluttet dagen med kort informasjon om middelhavskost, vår fylkestur til Reuma Sol og tid til å gi oss en evaluering på dagen.

Tråden gjennom dagen var våre diagnoser; vi hadde diagnosekontakter tilstede innen artrose, sklerodermi og  fibromyalgi ( her var også en representant fra landsledelsen tilstede i slutten av dagen) . Været stoppet en representant fra landsledelsen i sjøgren fra å være sammen med oss, men vi hadde trykt opp mye god informasjon .

Takk til alle som deltok på vår konferanse; både deltagere, diagnosekontakter  og foredragsholdere. 🙂