Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Troms / Markant nedgang i antall rehabiliteringsplasser for revmatikere
Støtt oss

Markant nedgang i antall rehabiliteringsplasser for revmatikere


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 25.02.2016 / Oppdatert: 16.09.2016


Norsk Revmatikerforbund i Troms har sendt ut et innlegg til avisene i fylket/regionen angående kuttet i antall rehabiliteringsplasser for revmatikere ved private rehabiliteringsinstitusjoner.

Fra Norsk Revmatikerforbund i Troms

Tall fra Helsedirektoratet viser at i perioden 2007-2012 har antall behandlingsplasser for revmatikere ved private rehabiliteringsinstitusjoner i Norge falt fra 14.600 til 9.400. Dette betyr at mer enn hver tredje behandlingsplass har forsvunnet.

Rett før jul presenterte Helse Nord de nye ytelsesavtalene for kjøp av behandlingsplasser ved private rehabiliteringsinstitusjoner i Nord-Norge. Antall behandlingsdøgn ble kuttet fra 80.000 til 50.000 i året. Kuttet i antall behandlingsdøgn for pasienter med muskel-/skjelett og ikke-inflammatoriske sykdommer var på hele 26%.

Norsk Revmatikerforbund i Troms er bekymret for denne dramatiske nedbyggingen av antall behandlingsplasser for revmatikere ved private rehabiliteringsinstitusjoner i Norge, og ber om at myndighetene tar grep for å stanse denne utviklingen.

Spørsmål?
Kontakt Norsk Revmatikerforbund i Troms
v/Fylkesleder Randi Nilsen
tlf 976 19 676
leder.tr@revmatiker.org

Publisert i:
Troms Folkeblad onsdag 7. januar 2014
Harstad Tidende, onsdag 7. januar 2014

Har du sett innlegget flere steder? Send en mail til troms@revmatiker.no!