Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Agder / Medlemsmøte 12. mai om hjerte og revmatisme
Støtt oss

Medlemsmøte 12. mai om hjerte og revmatisme


Skrevet av: Farsund og Lyngdal revmatikerforening / Publisert: 01.05.2022 / Oppdatert: 17.10.2022


Farsund og Lyngdal Revmatikerforening setter torsdag 12. mai fokus på temaet «Hjerte og revmatisme». Til medlemsmøtet kl 18.00 på Herredshuset på Vanse får foreningen besøk av hjertespesialist Jens Siemsglüss ved Flekkefjord sykehus.

– Mange revmatikere, spesielt de som har leddgikt, er ikke klar over at aktiv revmatisk betennelse faktisk kan skade hjertet. Flere andre diagnoser kan også bli rammet. Hjertekammer kan bli mindre og stivere enn i friske hjerter. Man kan få nedsatt pumpekraft. Det kan utvikle seg hjerte- og karsykdommer, hjertesvikt og i verste fall død. Derfor har Norsk Revmatikerforbund (NRF) de siste par årene satt stort fokus på dette temaet, sier leder for revmatikerforeningen, Bjørn-Harald Mydland.

– I Norge har over 100.000 personer en form for leddsykdom med betennelse, og som dermed har høyere risiko for hjertesykdom enn den generelle befolkningen, sier generalsekretær i NRF, Bo Gleditsch.

Han presiserer at ikke alle med revmatiske lidelser nødvendigvis har større sannsynlighet for hjerte- og karsykdommer.

Mydland minner også på at Farsund og Lyngdal Revmatikerforening har noen ledige plasser blant gruppene som driver med varmtvannstreng og i gruppa som driver på med trening i sal med styrkeapparater.

– Vår forening har også fått en god del penger til flere aktiviteter, – både medisinsk yoga som passer veldig bra for revmatikere, og frisbee-golf. Styret venter bare på at noen medlemmer vil påta seg å lede disse gruppene, sier Mydland

Han legger til at Agder fylkeslag av NRF kommer til å arrangere gåturer på Lista i nær framtid. Nærmere informasjon kommer om dette så snart dato er satt.