Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Hordaland / MEDLEMSTUREN TIL BJØRN WEST MUSEET
Støtt oss

MEDLEMSTUREN TIL BJØRN WEST MUSEET


Skrevet av: sotraogoygarden.ho@revmatiker.org / Publisert: 26.08.2022 / Oppdatert: 17.10.2022


MEDLEMSTUREN TIL BJØRN WEST MUSEET

MATRE og STORDALEN 24.08.2022

Medlemsturen til Bjørn West Museet og Stordalen Fjellstove onsdag den 24.08.2022, ble for oss alle en stor opplevelse.
Turen startet kl 11.00 frå Straume Terminal hvor fra Svenn Johannessen styrte bussen med en trygg hånd. I solgløtt ankom vi Bjørn West Museet kl 12.30 hvor Anders Matre fra Museet ga oss en detaljrik innføring i historien om Bjørn West soldatene. Under omvisningen i museet ble det en gledesstund for et av våre medlemmer, som fant en utstillings dokke med tantens brudekjole syd i kvit stoff fra en fallskjerm. Utstillingen i museet satt oss alle tilbake til en tid vi håper aldri vil komme tilbake.
Klokken 13.50 tok vi farvel med museet og reiste videre opp Stordalen med følge av guiden Anders Matre. Veien videre opp til fjelltoppene var bratt, smal og svingete, – nærmest en kopi av Trollstigen. Igjen ble vi gjennom kunnskapsrikdommen til Matre fortalt om hvor de enkelte trefningene mellom motstandskjemperne og tyskerne hadde funnet sted. Vi ankom Stordalen Fjellstove ca kl 15.00 omtrent en time forsinket. Her fikk vi servert en stor porsjon velsmakende kjøttkaker, med dessert og kaffe.
Ca klokken 16.15 var avreisen fra Fjellstova, hvor vi ankom Straume terminal ca kl 18.15.
En opplevelsesrik tur både med bakgrunn i besøket til Bjørn West Museet og Stordalen, men og en naturopplevelse fra det landskapet vi var i.