Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Trøndelag Sør / Oppdal revmatikerforening dro til Tynset for sosialt lag og jakten på julestemningen
Støtt oss

Oppdal revmatikerforening dro til Tynset for sosialt lag og jakten på julestemningen


Skrevet av: Oppdal / Publisert: 08.12.2019 / Oppdatert: 17.10.2022


Alle som deltok på Oppdal revmatikerforenings strikkekafe ble invitert til å delta på arrangert busstur til Tynset 16 november. På planen sto et besøk innom Ester Hektoens flotte klesforretning, nydelig lunsj i vakre omgivelser på Savalen, og ikke minst et besøk innom julenissen i jakten på julestemningen. Vi ble ikke skuffet.

         

Støvet var ikke lagt seg etter en kjempeaften med strikkekafe og moteshow før Oppdal revmatikerforening igjen hadde arrangert nye festligheter for våre besøkende. Medlemmer og ikke-medlemmer fra foreningen hadde i løpet av strikkekafen meldt seg på den annonserte bussturen til Tynset.

Forventningsfulle stilte vi opp på busstasjonen i Oppdal, og fylte raskt bussen vår med ivrige deltakere. Bak rattet var vi så heldige å få Odd Arne Torve med oss, som hadde satt av lørdagen sin for at vi skulle få gjennomført denne turen. Ferden gikk først til Tynset sentrum, der Ester Hektoen ventet oss. Med rabattkort på 30% ble vi ønsket velkommen i døren, og ivrig spredde folk seg ut i lokalet på jakt etter nydelige klesplagg.
Styret hadde for anledningen baket kake, og Ester hadde kokt kaffe, og en krok borti lokalet ble formet med bord og stoler. Her lå alt til rette for en pust i bakken mellom handlingen. Og ingen kom vel tomhendt, da velfylte poser ble stablet rundt stolene sakte men sikkert. Ester Lill Hektoen selv og hennes ansatte stilte sin kompetanse til rådighet, og med kyndig veiledning fant vi litt av hvert.


Det nærmet seg lunsjtid, og etter å ha fylt bussen med handleglade damer og litt for mange poser vendte vi snuten ut mot Savalen, der en lunsjbestilling ventet oss. Underveis bydde naturen I Tynset på nydelige vinterscener, der frosne trær glitret. Ved ankomst Savalen ble vi hilst velkommen av en trivelig kelner som ledes oss frem til et langbord ved vinduet. Nydelig utsikt mot en isdekt sjø og skigard langs jordene satte stemningen, ingen tvil om at Savalen kan skryte på seg flotte omgivelser.
Lunsjen besto av buffe med både varm og kald mat, og et dessertbord. Her var noe for enhver smak til å forsyne seg av sine favoritter.

Mett og ikke like spretne på beina som da vi kom spaserte vi bort i skogen ved siden av Savalens hotell. Inne blandt trærne fant vi nemlig Nissehuset, et flott tømmerhus som fra utsiden ikke sa så mye om det som skulle møte oss innenfor. I gangen møtte vi julenissens slede, en staselig sak, plassert med myke puter i så alle kunne få sitte. Det var barn som lekte rundt, og her var det lov, for det var nissens hus. Lengre inn åpenbarte nissebutikken seg, med noe for enhver som er glad I julen til å hvile øynene på. Med pyntede juletre og lys, nissejenter bak kassen, og fyr på peisen i kroken var det ikke til å komme unna julestemningen. Her var det bare å spasere rundt og se på alt som glitret.

Plutselig ble det mer lyd fra barna som lekte i gangen, de samlet seg sammen i døråpningen, forventningsfulle; Nissen var her! En staselig kar, med flott skjegg og briller på nesen fylte rommet, med barna som en hale etter seg. Blid hilste han på alle, og kjente igjen oppdalingene, observant som han var. Barna var imponert, enn at julenissen kjente oss, og visste hvor vi kom fra!
Nissen satte seg etterhvert ved peisen, og barna fikk komme frem å vise sine ønskelister til jul. De aller minste leverte inn sine smokker, og fikk diplom for det. Men julenissen er ikke bare for de små barna,  også store barn fikk komme og sitte på nissens fang.

Klokken nærmet seg, og det var en fornøyd gjeng som satte seg i bussen mellom de litt for mange handleposene, for det ble noen ekstra etter besøket i nissehuset og må vite. Odd Arne hadde ikke unnslippet stemningen, og hadde nå fått på nisseluen som varmet godt mens han trygt kjørte oss tilbake til Oppdal.

Tusen takk for turen alle dere som var med og til Odd Arne for busstjenesten, og for en trivelig lørdag sammen på Tynset.

Margaret Helen Langø

Sekretær Oppdal Revmatikerforening