Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oppland / Opplev Molde med Midt-Gudbrandsdal Revmatikerforening
Støtt oss

Opplev Molde med Midt-Gudbrandsdal Revmatikerforening


Skrevet av: Oppland / Publisert: 16.04.2024 / Oppdatert: 16.04.2024


Turen for de som søker natur, fjell og hav. Vi kjører langs Sunndalsfjorden inn i Surnadal kommune i Møre og Romsdal. Surnadal danner overgangen mellom det ville Vestlandet og det vennlige Trøndelag. Kristiansund, byen helt ut mot havet. Den vakre naturlige havna er hjertet i byen og er omgitt av fire øyer bunnet sammen av broer og Sundbåten, verdens eldste kollektive transportmiddel i fortsatt bruk. Den internasjonalt kjente Atlanterhavsveien må bare oppleves, uansett værforhold. 3 dagers tur med avreise 23. juli 2024.

Dag 1. Hjemsted – Molde

Avreise fra Sødorptunet Vinstra kl.08.00 med påstigning underveis. Vi kjører Dovrefjell til Oppdal før vi svinger av mot Sunndalsøra og Kristiansund. Det blir stopp underveis for muligheter til å kjøpe seg en lunsj. Ved ankomst Kristiansund får vi en liten opplevelse av den fargerike byen med sin etterkrigsarkitektur på øya Kirkelandet – særegne Kirkelandet kirke og Vanndamman med Vardetårnet med utsikt til storhavet og fjord & fjell. Videre til den berømte Atlanterhavsveien – et unikt veiprosjekt som er blitt en våre mest populære turiststrekninger. Veien knytter Averøya til fastlandet der den svinger seg over bruer festet til mange øyer. Etter å ha opplevd storhavet ankommer vi Molde, ”Rosenes by”. Vi sjekker inn på Scandic Seilet som blir vår base under oppholdet. Dagen avsluttes med middagsservering og sosialt samvær utover kvelden.

Dag 2. Molde med besøk til Bud

Frokost på hotellet. I dag skal vi besøke fiskeværet Bud med avreise fra hotellet kl.11.00. Bud er et aktivt og sjarmerende fiskevær som ligger vakkert til ut mot havets mellom Atlanterhavsvegen og Molde og byr på storslagen kystnatur. Her finner du sjarmerende rorbuer og naust i den gamle havna og snirklende gater mellom gamle hus. Her har alle en historie å fortelle om et hardbarket liv ved kysten. Midt i Bud ligger et fuglefjell som i hekkesesongen huser en koloni med krykkjer og som er et yndet fotomotiv. Fiskeværet har en rik historie og på 1500- tallet var Bud et av de største handelstedene mellom Bergen og Trondheim. Her finner du også Ergan Kystmuseum som er et krigshistorisk museum bygget rundt tyskernes kystfort fra andre verdenskrig. Vi spiser lunsj her ute og nyter dagen. Vel tilbake igjen i Molde blir det tid på egenhånd frem til vi samles igjen for middagsservering på hotellet.

Dag 3. Molde – Hjemsted

Frokost på hotellet før vi takker for oss og setter kursen

tilbake til vårt hjemsted. Turen går til Åndalsnes hvor det blir stopp for besøk til Rampestreken. Rampestreken er et utsiktspunkt- en 20 meter lang stålrampe hvor de siste 8 meterne går rett ut i lufta og herfra får du den beste utsikten. Vi tar Romsdalsgondolen opp og ned for de som ønsker dette. Etter besøket fortsetter turen gjennom Romsdalen med kort stopp ved Trollstigen. Deretter raskeste vei tilbake til vårt hjemsted med alle nødvendige stopp underveis med blant annet servering av dagens middag på Frich`s Dombås.

Påmelding til Gerd Aasmundstad på tlf: 908 31 011, innen 15.juni. 

For medlemmer i Midt-Gudbrandsdal dekker lokallaget kr. 1500 for hvert påmeldt medlem. Påmelding innen 15.6.

Pris pr. person:

  • 6.080.- ved 20 – 29 deltakere om bord i bussen
  • 5.580.- ved 30 – 39 deltakere om bord i bussen
  • 5.070.- ved 40 – 49 deltakere om bord i bussen

Prisen inkluderer:

  • Buss følger under oppholdet
  • 2 Hotellovernattinger, Scandic Seilet inkludert 2 stk 3- retters middager og 2 stk frokoster
  • Besøk til Bud med lunsjservering på Bryggen bestående av Bud sin unike fiskesuppe med tilbehør
  • 2- retters middagsservering på Frich`s Dombås dag 3
  • Alle nødvendige bompenger/fergeutgifter ifølge program

Tillegg i prisen:

  • Enkeltrom kr.880.-
  • Romsdalsgondolen tur og retur, Rampestreken