Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Østfold / Rakkestad Revmatikerforening 30 års Jubileum
Støtt oss

Rakkestad Revmatikerforening 30 års Jubileum


Skrevet av: Rakkestad / Publisert: 01.12.2021 / Oppdatert: 17.10.2022


Rakkestad Revmatikerforening 30 års Jubileum

 

30 ÅRS JUBILEUMSFEST I RAKKESTAD REVMATIKERFORENINGFORENING ONSDAG 24 NOVEMBER 2021

Rakkestad Revmatikerforening ble stiftet onsdag 7.11.1990 her i disse lokalene på Miranda (som vi har festen i dag) Stiftelsesdagen kom det ca. 30 stk., og det ble tegnet 9 medlemmer.

Intrimstyre ble valgt: leder Ingrid Hauger, styremedlem Arve Hermanrud, Kari Fossby, Oddlaug Østli og Haldis Paulsrud. 14. november ble det avholdt 1. styremøte med Tore Staas fra Askim og Kjell Malmberg begge fra Østfold Fylkeslag. Styret ble satt inn i forskjellige funksjoner for å drive ett lokallag i regi av Norsk revmatikerforbund. For å ordne søknadspapirer til Fylkeslegen, medlemsmøte 1.uken i måneden, tema på møtene, annonse i Østfold Bygdeblad, kakelotteri 1-2 ganger i året, søknader på forskjellige lageter osv. det var jo veldig viktig å få inn penger til å drive foreningen på. Alle som ble tegnet som medlem måtte betale kontingent inn til NRF. Og en viss prosent gikk til foreningen. Ellers skulle det jo være attraktivt og nyttig å være medlem. Prøve å få mange medlemmer etter hvert.

  1. desember 1990 ble 1. medlemsmøte avholdt på Rakkestad eldresenter. 15nstk møtte opp og 5 nye medlemmer ble det denne kvelden.

Etter 2 år hadde vi ca. 50 medlemmer og i dag har vi ca. 115 medlemmer.

Sekretæren hadde en stor oppgave med å skrive inn protokoller fra styremøter, møter etc på skrivemaskin og skrive alt inn med håndskrift i sekretærboka. Styret laget egne informasjonshefter til medlemmene ang. møter etc. Det er det samme vi har i dag men en enklere utgave (Program) 1, siden er gul farge.

Vi må vel si oss enig at da datatiden og mobil kom innover oss har alt endret seg betraktelig og at ting blir enklere å forholde seg til hverandre. Datakurs ble arrangert gjennom Øfl , og alle i styret ble først deltager på data kurs og videre fikk medlemmer tilbud.

Det har vært veldig bra tilbud mellom styret og medlemmer gjennom årene og vi har jobbet for det NRF står for. Masse informasjon og lærerikt har det vært. Kjernen å drive en forening har jo vært opplysninger om helse, kosthold, trening og sosialt samarbeid. Foreningen har hatt 3 helse turer til Gol, turer til fjells og til vanns, bla, til Koster. Julebord, sommeravslutning med grilling på Jonsrud men nå de siste årene på Speiderhytta.

I flere år hadde vi basarer en gang i året. Men for noen år siden startet vi opp med lyn lotteri, og mange ivrige sjeler har vært flinke til å stille på. Premiene har vært alt fra sokker til kransekaker. Grasrotmidler har foreningen fått bra utbytte av også.

Foreningen har studieringer og likeperson med strikkekafe ca. 20 stk. samles en gang i måneden og du verden hvor mange masker og sting som blir gjort av flittige og ivrige hender fra flere medlemmer. De siste tre årene har det blitt strikket til premature barn på barsel klinikken på Kalnes og vi har levert til helsestasjon og barnehager i Rakkestad. Hørte nå sist at helsestasjonen ønsket flere tepper, votter og luer. Det er jo kjempemorsomt.

Varmtvannstrening har vi hatt trening fra 1997 i Rakkestad komm. bad. Vi har jo vært heldige som er instruktører, vært fulgt opp på kurs, betalt av foreningen. En stor glede for alle som deltar der i 34 grader varmtvann hver onsdag. Vi er rundt 15-20 stk

Boccia er ett ballspill som mange driver med i speilsalen i Rakkestadhallen. Ca. 10 stk. pleier å møte på dette.

Mange ting å møte på i en aktiv forening.

Mange ildsjeler og ett flott samarbeide med alle gjennom mange år gjør at vi har ett flott forhold i foreningen vår. Bare å nevne så er det kun den tredje lederen vi har på 30 år og hun har dessuten sittet i 18 år.

Med dette ordet som fremtrekkes håper vi Rakkestad revmatikerforening kan viderefølge (HINT) som står for

 

 

H- Handlekraftig    I – Inkluderende   N-  Nytenkende    T-   Tydelig

 

Sitat fra Anna Gjerstad, ett trofast medlem i over 20 år:

«Er tro og vilje sterkt nok, kan vi få til det vi vil»

 

 

Gratulerer og lykke til, videre!!!

 

Mariann Bjørnstad