Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Vestfold / Stolpejakt! En ny aktivitet?
Støtt oss

Stolpejakt! En ny aktivitet?


Skrevet av: Sølvi Engell Iversen / Publisert: 18.09.2019 / Oppdatert: 03.06.2020


Stolpejakt! En ny aktivitet?

Stolpejakt
Kanskje har du hørt om stolpejakt? Eller du har sett stolper med reklame, nummer, tall og koder plassert forskjellige steder du ferdes, og lurt på hva det er?

Jeg begynte å gå på stolpejakt i juli, og har vært i flere kommuner og fylker. Stolpejakt er et lavterskeltilbud, og en fantastisk måte å komme seg ut på tur. Jeg har sett flotte steder, og lært om de steder jeg har besøkt. På turene har jeg møtt folk i alle aldre, og vi har hilst eller pratet sammen, da vi alle er ute i samme ærend. Flere steder gjøres det avtale om å gå sammen med andre, men det er også helt greit å gå alene. Jeg kan anbefale Stolpejakt, da det er et tilbud til de aller fleste.

Fra siden, Stolpejakten;

Stolpejakt er et gratis tilbud som tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyre finnes gratis hos diverse utsalgsteder og institusjoner i kommunen, men det varierer fra kommune til kommune. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore.

Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader;

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • BLÅ – enkel
  • RØD – medium
  • SVART – vanskelig

Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på denne siden. https://www.stolpejakten.no/ Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av flotte premier fra våre samarbeidspartnere i ditt nærområde. Dine vinnersjanser øker altså med antallet registrerte stolper. Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen. Ved manuell registrering må kartet sendes inn til påtrykt adresse.

Lykke til med Stolpejakten!

Lillian Klevan Holtung Trening og mosjonskontakt i Vestfold fylkeslag, NRF