Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Trøndelag Sør / Strikkekafe med moteshow og gode besøkstall – Nok en trivelig aften i regi av Oppdal Revmatikerforening
Støtt oss

Strikkekafe med moteshow og gode besøkstall – Nok en trivelig aften i regi av Oppdal Revmatikerforening


Skrevet av: Oppdal / Publisert: 21.11.2019 / Oppdatert: 22.11.2019


Oppdal Revmatikerforening gjentok suksessen med forrige strikkekafe, og det var duket for en utrolig kveld med strikkeglede, mote for enhver smak og bidrag til gode formål.

Oppdal Revmatikerforening hadde ønsker om å gjenta suksessen med forrige strikkekafe, og Husfliden Oppdal var tidlig ute med å melde sin interesse. Da vi deltok på Savalens revmauke ble vi og forespurt av Ester Hektoen om vi kunne tenkt oss besøk av henne på Oppdal. Det var derfor tidlig planer om ny strikkekafe, men etter Ester Hektoens henvendelse fikk vi inspirasjon til å lage en moteoppvisning samtidig. Temaet ble da strikk, mote og ikke minst det sosiale.

I samme tidsrom ble vår sekretær Margaret Helen Langø involvert i en innsamlingsaksjon som foregår på Shetland nå, nemlig Shetland MRI Scanner appeal, der penger blir samlet inn til innkjøp av MR maskin til det lille øysamfunnets sykehus. Margaret hadde siden høsten oversatt nydelige fair isle strikkeoppskrifter som ble laget for salg dedikert til denne innsamlingsaksjonen. Det er ikke for ingenting at vårt motto er «sammen er vi sterkere». Dette ønsket vi i Oppdal revmatikerforening å bidra til.

Bilde 1: Sekretær i ORF Margaret Helen Langø har oversatt fair isle strikkemønster fra Shetland. Her avbildet med Harriets pannebånd og votter, samt nydelig kåpe fra Ester Hektoen. Bilde 2: Harriet Middlethon, designer av fair isle strikkemønster som selges til inntekt for Shetland MRI scanner appeal. Hennes sønn Billy Middlethon (t.h.) har laget oppskriftsheftene. Bamsen Billy O`Middle Toon promoterer ivrig saken på Facebook og Instagram under navnet «Billy O`Middle Toon`s Adventures». Her er alle tre avbildet ved Shetland Bus Memorial, et minnemoment for Shetlandslarsen gjengen i Scalloway, Shetland. 

13 november møtte styret forventningsfull opp på Oppdal menighet og misjonshus, det store spørsmålet var selvfølgelig; hvor mange skal vi dekke på til? Noen hadde lurt med familie og venner til å hjelpe til med forberedelsene med plassering av bord og stoler, og et lokale med en catwalk steg frem etter hvert som stoler og bord ble plassert. Det sto da 80 stoler utplassert, og vi følte oss vågale med slik et antall.
Som sist hadde styret og medlemmer i foreningen stilt med nydelig hjembakst til våre besøkende, og et bugnende gevinstbord vokste frem der lodd skulle selges til inntekt for foreningen vår.

Klokken nærmet seg, og de besøkende ankom og fylte parkeringsplassen og garderoben, til det til slutt ikke sto en ledig stol da alle hadde satt seg. Kaffetrakterne gikk på full fres, men de klarte ikke fylle kannene i takt med det økende antall kaffetørste besøkende som fylte lokalet. Medlemmer i styret, venner og familie hadde blitt forespurt om å være modeller, og det måtte til tider løpes mellom kjøkken og catwalken. Det var en realitet; oppmøte var overveldende, og vi måtte bare henge i.

 

Bilde 1: Styremedlem Mette Størvold ønsker velkommen. Bilde 2: Styremedlem Gro Myran (t.v.) solgte lodd for Oppdal Revmatikerforening.

Styremedlem Mette Størvold stilte som konferansier og ønsket alle velkommen, og presenterte våre utstillere. Hun ga deretter ordet til Sonja Skorheim fra Husfliden Oppdal, som var ivrig etter å fortelle om deres nyheter fra Rauma garn, samt andre produkter som de har i sin butikk som og skulle bli presentert på catwalken.
Mette fortalte deretter om Shetland MRI scanner appeal, som hadde fått sin egen utstilling på podiet med informasjon om prosjektet MRI Maakers ( MRI-Strikkere på shetlandsk dialekt ) der hver en krone fra mønstersalget går direkte til saken. Representanter fra styret hadde i forkant laget flotte strikkepakker med garn fra Husfliden Oppdal for salg, med nydelige fargekombinasjoner satt sammen av MRI Maakers norske gruppe «MRI Maakers in Norway» i tillegg til originalfargene fra Shetland.

Bilde 1: f.v : Kasserer Johanne Foss og styreleder Marit Vindal har som ivrige strikkere bidratt til MRI Maakers. Bilde 2: f.v: Hege Engstrøm, Gullfrid Winsnes, Nina Furunes og Irene Bruseth stilte velvillig opp som modeller for strikkede Harriets luer, pannebånd og votter. Bilde 3: Strikkepakker og oppskrifter for salg til inntekt for Shetland MRI scanner appeal.

Modeller steg frem og viste frem MRI produkter i form av Harriets Lue, pannebånd og votter strikket av frivillige etter Harriets nydelige fair isle mønster. Ulike garnalternativ ble vist frem etter teststrikking gjort med garn som «Rauma finull», «Rauma lammeull» og «Sterk» fra «Du store alpakka» som alternativer. Oppdal kunne og stolt legge frem et nytt norsk strikkemønster av Harriet Middleton som ble lagt ut for salg for første gang i Norge denne kvelden, nemlig Harriets sjalskrage.

Fremvisning av klær fra Husfliden Oppdal begynte deretter, der nydelige klær fra bla Bohem ble vist frem av Husflidens ansatte ved Britt Rønning, Signe Dragset og Ann Berit Hofstad. Husfliden Oppdal hadde og utstilling av sine nyheter fra Rauma garn, som de besøkende kunne fordype seg i iløpet av kvelden, samt ha anledningen til å spørre de dyktige ansatte i bedriften om alle deres flotte produkter. Husfliden viste frem at de er mer enn bare garnnøster og trådutsalg, disse damene hjelper til og veileder med det som måtte være.

         

         

Husfliden Oppdal viser at de er mer enn bare strikkegarn og sytråd. Bilde 1 og 2: Ann Berit Hofstad. Bilde 3 og 4: Britt Rønning Bilde 5 og 6: Signe Dragset. Klær fra Husfliden Oppdal.

Det var så tid for Ester Hektoens nydelige dameklær fra deres butikk på Tynset. Ester Lill Hektoen selv sto ikke frem på podiet, til det var hun for opptatt med å kle opp sine modeller som var Linda Merete Foss, Marit Vindal, Karin Fjorden og Johanne Foss.

Bilde 1: Modellene Johanne Foss, Linda Merete Foss, Karin Fjorden og Marit Vindal klar til dyst. Bilde 2: Kjelleren på OMM ble iløpet av kvelden gjort om til Ester Hektoens egen motegarderobe.

Merkene som ble vist frem var kjente kvalitetsklær fra bla Fransa, Brandtex, Intex, Skovhuus, Cero, Tia og Safa. Etter å ha innviet kjelleren på OMM til sin egen garderobe dukket de opp med det ene flotte antrekket etter det andre. Her ble nydelige kjoler, bluser og bukser, ytterjakker, gensere, skjørt og smykker fra Dansk smykkedesign vist frem med Mette som konferansier. Med omtrent 6-7 antrekk hver ble det noen skift mellom etasjene.

       

Bilde 1: f.v: Modellene Johanne Foss, Linda Merete Foss og Karin Fjorden. Bilde 2 og 3 : Johanne Foss

    

Bilde 1 og 2 : Karin Fjorden  Bilde 3: Linda Merete Foss

Bilde 1: Linda Merete Foss Bilde 2 og 3: Marit Vindal

Alle bilder: Antrekk fra Ester Hektoen, Tynset.

Etter moteoppvisningen ble det anledning til å besøke våre utstillere for å få vite mer om produktene og evt kjøp for interesserte. Det ble deretter muligheter for de som var interessert å treffe Ester Lill Hektoen selv som sto i garderoben for en moteprat samt prøving av klær.

Tradisjon tro ble det gjennomført utlodning med flotte gevinster. Det ble i tillegg til donasjoner fra medlemmer og lokale bedrifter gitt generøse gevinster av våre utstillere, noe vi satte veldig stor pris på. Husfliden Oppdal ga selbuvotter, garn, kopphåndkle og strikkepakker, og Ester Hektoen på vegne av sine leverandører ga flere gavekort som kunne benyttes til å handle av hennes nydelige kleskolleksjon. Det ble og gitt rabattkort som besøkende ved strikkekafen kunne benytte seg av ved den planlagte bussturen til Tynset som ble arrangert den 16 nov. Strikkepakke fra MRI Maakers var og en av premiene.

Publikum kom med komplimenter og gode tilbakemeldinger om modeller og klær som passer den vanlige kvinnen, og variert mote for enhver smak. Det ble en kveld med mye glede for den motebevisste, strikkeglade, og ikke minst en herlig sosial sammenkomst av trivelige besøkende på OMM en kveld i november. Vi er stolte over å kunne si at vi satte rekord i antall besøkende, og igjen sitter vi med en god følelse og giv for å kunne gjenta denne suksessen.

Husfliden Oppdal som har stilt opp som samarbeidspartnere for MRI Maakers og  har etter strikkekafen utstilling av Harriets lue og pannebånd, samt oppskriftshefter for salg i sin butikk.

        

Bilde 1: Husfliden Oppdal støtter MRI Maakers med salg av kvalitetsgarn som passer til Harriets pannebånd, luer og votter. Bilde 2: MRI Maakers og Harriets strikkeoppskrifter på utstilling hos Husfliden Oppdal. Bilde 3: Premiere 13 nov kl 1900; lanseringen av Harriets sjalskrage oppskriften på norsk. Her et påbegynt eksemplar strikket av dyktige Johanne Foss.

MRI Maakers utstillingen ble godt besøkt av interesserte, og det gledet oss å kunne si at det ble samlet inn kr 2200 den kvelden som gikk avkortet til Shetland MRI Scanner appeal.

Styret i Oppdal Revmatikerforening ønsker med dette å rette en stor takk til våre utstillere Husfliden Oppdal og Ester Hektoen for samarbeidet, og til våre besøkende som bidro til slik en herlig kveld. Margaret fikk og melding fra designereren bak MRI Maakers strikkemønster, Harriet Middlethon, som i stor takknemlighet ville si tusen takk for alles bidrag til innsamlingsaksjonen til innkjøp av MR maskin til Shetland.
Sammen er vi sterkere!

Over 80 personer hadde funnet veien til OMM for Oppdal Revmatikerforenings strikkekafe med moteshow

 

Interessert i våre gjester og hva de har å by på?

Ta kontakt:

Husfliden Oppdal:

http://www.husflid.no/husfliden/husfliden_oppdal_sa

https://nb-no.facebook.com/husflidenoppdal/

Ester Hektoen, Tynset er å finne på Facebook:

https://www.facebook.com/esterhektoen.no/

Nysgjerrig på MRI Maakers og strikk fra Shetland? Du finner mer informasjon om tidenes største innsamlingsaksjonen organisert av frivillige på deres egne nettsider: https://shetlandmriscannerappeal.com/

Eller på Facebook: https://www.facebook.com/MRIMaakers

Den norske gruppen: https://www.facebook.com/mrimaakersinnorway eller ta kontakt med Margaret Helen Langø for mer informasjon, via Oppdal revmatikerforening eller på Facebook.