Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Nordland / Sykt-Aktiv i Nordland fylke
Støtt oss

Sykt-Aktiv i Nordland fylke


Skrevet av: Nordland / Publisert: 06.12.2016 / Oppdatert: 30.04.2018


Nordland fylkeslag har arrangert kurset Sykt-aktiv på Reuma-Sol

I månedsskiftet november-desember har vi avholdt Sykt-Aktiv kurs på Reuma-Sol

I Nordland er Marianne og Marleen Rones utdannet til frisklivsagenter. Vi har vært flinke til å søke støtte for å gjennomføre prosjektet i fylket vårt. Vi fikk støtte fra  Nordland Fylkeskommune . Da så vi muligheten til å gjennomføre kurset vårt på Reuma Sol. Det ville være utmerket å arrangere kurset i et varmt klima  og for å gi våre deltagere et innblikk i det flotte behandlingsstedet NRF har i Spania. For å kunne tilbringe en hel uke sammen med våre deltagere og gi dem et uforglemmelig opphold.

I Nordland er vi vel sist ute med gjennomføringen av kurset. Fordelen med dette er at vi har fått tilbakemeldinger fra frisklivsagentene i de øvrige fylker  på hvordan det var å gjennomføre Sykt Aktiv. Vi har hatt muligheten til å høste av de andre fylkenes erfaringer. Dette gir oss muligheten til å gjennomføre et kjempebra kurs! Kurset startet 24 november. Frisklivsagentene reiste ned litt før, sånn at  alt var klart til gjennomføringen.

Nu har vi gjennomført alle fem bolker i kurset. Mye læring om mestring. Mestring av livet våres som kroniker. Når vi blir syk er det ikke et oppskrift som følger med diagnosen. Vi må lære. Vi må lære å mestre. Det har vi gjort. Med mye egenarbeid, mye gruppearbeid og med mye aktivitet. (som dere ser på bildene). Vi har fått oss en egen heiagjeng. Yes! det trenger vi! I tillegg har mange av kursdeltagere blitt inspirert til å starte opp en aktivitet hjemme i sitt lokallag. De skal ha sitt egen heiagjeng hjemme. Så bra! – Sitat fra bloggen