Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Nordland / Sykt Aktiv kurs i Sandnessjøen
Støtt oss

Sykt Aktiv kurs i Sandnessjøen


Skrevet av: Nordland / Publisert: 14.11.2022 / Oppdatert: 14.11.2022


Norsk Revmatikerforbund har over tid jobbet med prosjektet Frisklivsløftet; et prosjekt som retter seg på samarbeid mellom NRF og landets Frisklivssentraler.

Sykt Aktiv kurset som ble gjennomført i Sandnessjøen 12. – 13. november 2022, er en del av prosjektet. Kurset ble planlagt og gjennomført i samarbeid med Frisklivssentralen i Alstahaug kommune.

Mestringskurset Sykt Aktiv er utviklet av og for NRF, og retter seg på å tenke friskfokusert, samt bruke trening og fysisk aktivitet som medisin. Kursledere er frisklivsagenter, opplært til nettopp dette kurset. Kursledere denne helgen var Marius Grovassbakk og Marleen Rones, frisklivsagenter i NRF Nordland fylkeslag. Prosjektleder i Norsk Revmatikerforbund er Ole Martin Wold, fagsjef Friskliv.

Det ble en fin helg med motiverte og engasjerte deltagere. Lørdagen inviterte fysioterapeutene Solveig og Sverre fra Frisklivssentralen i Alstahaug til spennende utetrening. Her ble vi varm og fikk opp pulsen, til tross for været som ikke var helt på lag!

Kurshelgen  var en god blanding av teori, gruppearbeid, refleksjon og aktivitet. Vi skal avslutte kurset med en digital samling i desember, der vi får mulighet til oppfølging, evaluering og justering. Så håper vi at våre deltagere kan stå litt sterkere i sin hverdag som kronikere med muskel- og skjelettplager.

Vi takker alle som gjorde helgen til en herlig helg! 😀