Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Vestfold / Tur til Lerkekåsa 1. juni
Støtt oss

Tur til Lerkekåsa 1. juni


Skrevet av: Sølvi Engell Iversen / Publisert: 24.05.2018 / Oppdatert: 24.05.2018


Holmestrand og Omegn Revmatikerforening inviterer til:

Lerkekåsa: Midt i den frodige fruktbygda Gvarv finner du Lerkekåsa Vingård. Tidlig i mars synger de første lerkene sine optimistiske triller over tunet på det solrike småbruket og varsler starten på en ny vår og druesesong. Sangen er grunnlaget for navnet, og optimismen har man på gården for å våge å satse på vindruer i nord.

Brekkeparken: et vakkert friluftsmuseum som huser herregården Søndre Brekke og bondebygninger fra hele Telemark – den eldste en årestue fra 1300-tallet.

Søndre Brekke gård ligger fritt, med utsikt over Skien sentrum, Skienselva og Telemarkskanalen som snor seg oppover mot øvre deler av Telemark.
Hovedbygningen på Søndre Brekke gård er herskapelig. Bygningen er tilbakeført i empirestil, slik man tror i 1814-minister Niels All og hans familie hadde det da de bodde på Søndre Brekk på første halvdel av 1800-tallet. Niels All var handelsminister under forhandlingene om grunnloven på Eidsvoll i 1814.

Blomsterprakten i Brekkeparken er viden kjent, og blant annet 27.000 tulipanløker vil blomstre i mai.

Avreise fra avtalt tid og sted, turen går direkte til Lerkekåsa Vingård, her blir det servert 2 halve rundstykker m/kaffe og omvisning. Lerkegården ligger midt i hjertet av Telemark i den frodige fruktbygda Gvarv. Eiendommen har ca. 15 dekar dyrket mark. Tidligere ble det dyrket epler, grønnsaker og korn. Høner og griser har holdt hus i låven hvor det pr i dag er serveringslokaler, galleri og vinkjeller. Vi får også smaksprøver på 3 forskjellige viner. (De som ikke drikker vin får servert eplemost). Mulighet for handling.

Videre tar vi plass i bussen og kjører til Brekkeparken i Skien. Her møter vi vår guide og får omvisning i blant annet hovedhuset, her kan vi blant annet besøke prinseværelset, rommet man mener huset den dansk-norske prins Christian Fredrik da han besøkte Niels Aall i 1813 (som kongens stedfortreder).  Hovedbygningen byr også på historien om «Den grå dame» – en gjenganger som vekker stor interesse hos publikum, og som mange hevde å ha sett opp gjennom årene. Hvem denne damen er, som stadig går igjen strides det om, men alle historiene knytter seg til den dansk-norske prins Christian Fredrik.

Litt tid på egenhånd før middag m/dessert og kaffe i Brekkeparken Kafe.

Deretter tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til utgangspunktet.

 Medlemspris    v/20-29 stk. Kr.    770,-  v/30-39 stk. Kr.   625,-  v/40-50 stk. Kr.   550,-

Ikkemedlem     v/20-29 stk. Kr. 1.270-  v/30-39 stk. Kr. 1.125,- v/40-50 stk. Kr. 1.050,- 

Bindende påmelding snarest til tlf. 92204602 eller 93031784.

VÆR RASK – FØRSTEMANN TIL MØLLA-PRINSIPPET. 

VELKOMMEN TIL VINOPPLEVELSER I HJERTET AV TELEMARK