Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Vestfold / VELLYKKET DAGSTUR
Støtt oss

VELLYKKET DAGSTUR


Skrevet av: Holmestrand / Publisert: 01.07.2024 / Oppdatert: 01.07.2024


VELLYKKET DAGSTUR

Dagstur til Hvaler

Hele 50 personer var med på dagsturen vår til Østfoldsida og Sverige.

Lørdag 15. juni var det duket for den årlige dagsturen vår, og som tidligere var den bestilt via Buss og Reiseservice AS, og vår kjære sjåfør Sigmund Rud satt bak rattet i bussen.

Starten gikk fra Kjærsenteret kl. 08.00, opphenting på avtalte plasser og selvsagt var alle på plass som avtalt. Vi kjørte over fjorden med Bastøferja fra Horten, og det ble en frivillig kafferast på Storebaug Hotell & Kro. Deretter satte vi kursen mot Fredrikstad, hvor vi tok på vår guide, Kurt Klevås, kledd i en flott rød drakt med tilhørende flotte hatt. Han fortalte oss historien om distriktet på både inn- og utpust, og vi fikk en flott guiding. Det ble også en stopp på Kjøkøy, og også her strømmet historiene ut av guiden.

På Hvaler ble det avskjed med både guiden og sjåføren vår, for her skulle vi ombord i båten «Vesleø II», med både en liten taxfree-butikk og kafe, og vi fikk se en flott skjærgård med fyr, holmer og skjær. Etter en times båttur, uten bølger i det hele tatt, gikk vi i land på Furholmen. Her ventet en trubadur på oss, og også et deilig måltid. Allsang ble det også, og bursdagsfeiring for en av deltakerne, før vi måtte ombord i båten igjen for å komme til Strømstad.

Og her sto Sigmund og ventet på oss med bussen, og det ble strake veien til Eurocash og omliggende butikker i Strømstad. Dessverre var Systembolaget stengt, det var jo lørdag og tidlig stengt, men det var rom for mye annen handling, og det var mange som fikk med seg mye godt.

Været var bra helt til vi startet på hjemveien, og da vi kom ut av båten i Horten, ble vi møtt av en vegg med styrtregn. Men hele turen vår hadde vi fint vær, en flott buss- og båttur, deilig mat, trygg og god kjøring, blide deltakere og en flott lørdag. TUSEN TAKK for turen alle sammen. Vi gjentar den til neste år med et fint reisemål.