Hopp til innhold
Forside / nyheter / Nytt kurs – brukermedvirkning i forskning
Støtt oss

Nytt kurs – brukermedvirkning i forskning


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 02.09.2016 / Oppdatert: 02.09.2016


Norsk Revmatikerforbund har i samarbeid NKRR og med økonomisk støtte fra FUNKIS utviklet kurset "brukermedvirkning i forskning".

Bakgrunnen for kurset er at brukere skal være med å utforme alle deler av helsetjenesten – inkludert forskning. Målgruppen for kurset er personer med pasienterfaring som ønsker å delta som brukerrepresentant i fagutvikling og forskning, samt forskere som skal samarbeide med brukerrepresentanter.

Deltakerne på kurset får kunnskap om forskningsprosessen og hva aktivt samarbeid i forskningsprosessen innebærer. Det legges også vekt på å styrke brukerrepresentantenes tro på at egne erfaringer er viktige i utformingen og gjennomføring av forskningsprosjekter.

NRF er opptatt av reell brukermedvirkning. At vi nå som en videreføring av grunnkurs i brukermedvirkning har utviklet et kurs spesielt rettet mot brukermedvirkning i forskning, vil øke kvaliteten og relevansen av forskningen, sier prosjektleder Merete Nielsen (NRF) Hun understreker videre at det er et mål at forskere i sine søknader om midler legger inn et slikt kurs i søknaden.

Kursmateriell finner du her: http://www.funkis.no/node/750