Hopp til innhold
Forside / nyheter / Nytt navn – eller ikke?
Støtt oss

Nytt navn – eller ikke?


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 27.08.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


Hvem ønsker vi å være? Hvor skal vi? Fundamentale spørsmål i mange situasjoner. NRF vet hvem vi ønsker å være og hvor vi skal. Det følger av omstillingsprosessen som alle nivåer i organisasjonen har fått mulighet til å påvirke. Nå er det store spørsmålet: hva skal vi hete?

På landsmøtet i fjor ble det lagt opp ny retning, med verdier og visjon, for NRF. Landsmøtet støttet retningen og bestemte samtidig at vi må ha en prosess der vi vurderer navnet vårt.

– Det er ikke selvsagt at vi skal skifte navn. Spørsmålet er om vårt nye jeg og Norsk Revmatikerforbund stemmer overens. Hvis svaret er ja, beholder vi selvsagt dagens navn. Hvis svaret er nei, må vi finne et nytt navn, sier markedssjef i NRF, Håkon Aas. Han leder gruppen som nå har ansvar for å drive prosessen med vurdering av navn fremover.

Før sommeren inviterte gruppen fylkeslagene til workshop rundt eventuelt navneskifte. Noen av workshopene ble gjennomført før sommeren og noen gjennomføres i disse dager.

– Det har vært viktig for oss i workshopene å reflektere rundt hvem vi skal være og hva som skal være vår kjernevirksomhet. Hvem er vi egentlig? Ut fra det må vi vurdere om Norsk Revmatikerforbund skal beholdes, eller om vi bør velge noe annet, sier Christian Pollock Fjeldstad, som har ledet en del av workshopene.

Samtidig som serien med workshoper går videre, lanseres navnekonkurranse 1. september.

– Landsmøtet neste år skal vedta et eventuelt nytt navn, slik at vi må presentere forslag der. Dermed utfordrer vi alle i hele forbundet, medlemmer og tillitsvalgte, til å komme med forslag til et fremtidsrettet navn. Startskuddet for konkurransen går 1. september. Vær kreativ, alle forslag mottas med takk, sier Aas.

På listen med mulige nye navn står det allerede noen forslag. – Det har tidligere vært en artikkel i R-magasinet om denne saken. Da var det noen som benyttet muligheten til å komme med forslag. Men vi trenger en mye lengre liste, understreker Aas.

Det blir selvsagt også premie til de forslagene som går videre og blir tatt med til landsmøtet.

– Det er en gruppe fra Forbundsstyre som i første omgang vil gjøre en grovsortering og velge ut en del forslag som går tilbake til fylkes- og lokallag. Ut fra tilbakemeldingene fra runden ute i forbundet, vil forbundsstyret gjøre finsorteringen og gå videre med noen få forslag til landsmøtet, sier markedssjefen.

Om landsmøtet ikke synes noen av navnene stemmer bedre enn det vi allerede har, blir det ikke navneskifte.

Følg med på Facebook 1. september.