Hopp til innhold
Støtt oss

Aktivitetsleder

Ønsker du å være instruktør eller lede aktivtet med har aldri gjort det før? Da er dette kurset midt i blinken for deg

Dette er et kurs vi ønsker å utvikle for å komplementere instruktørutdanningen med et lavterskelskurs for deg som vil lære å lede en aktivitet. Kurset skal bestå av det å planlegge og lede aktivitet i ditt lokallag.

 • Innhold

  Norsk Revmatikerforbund tilbyr i en instruktørutdanning for deg som ønsker å bli en instruktør, lære å stå foran andre og lede de i aktiviteter.

  I kurset får du en innføring i det å lede en gruppe mennesker, instruksjon, teori og litt praksis der en erfaren instruktør hjelper deg og gir tilbakemeldinger. Innholdet er variert og temaene er: hvordan fungerer aktivitet og trening på generell helse, fordeler og utfordringer, litt treningslære for muskel- og skjelettplager, praksis som instruktør og erfaringsutveksling. Kurset tilpasses etter hva som ønskes av deg som deltager og kurset dekker sal/gruppetimer, ute og i vann. For å delta på kurset gjennomføres det med e-læring og en dag med instruktør. Det vil være litt leseforberedelser, en oppgave i forkant der du bestemmer deg for en øvelse du skal prøve deg på i praksis.

  Målet er å øke antall instruktører og aktivitetsledere over hele landet, og at disse på sikt skal være med i et landsomspennende nettverk. På denne måten kan personer med revmatisk sykdom og muskel- og skjelettplager få mulighet til å gå på treningstimer med instruktører med spesifikk utdanning og kunnskap.

  Tilpasset trening og fysisk aktivitet fører til livskvaliteten økes og sykdomsaktiviteten reduseres. Det er godt dokumentert at trening og fysisk aktivitet bidrar til dette. Det er viktig med et godt tilbud for de som ikke for oppfølging fra sykehusopphold og mange trenger dette tilbudet. Det finnes fortsatt mange steder det er få eller ingen tilbud, og da er målet å utdanne instruktører med kvalitet og kunnskap.

 • Arbeidsformer og organisering

  • E-læring: 3-4 timer før fysisk kursoppmøte
  • Undervisningssamling: over en dag/kveld
  • Godkjent oppmøte: Delta på praktisk undervisning
  • Krav: Gjennomført e-læring i forkant av oppmøte
  • Undervisningssted: Ta kontakt med din lokale instruktør som arrangerer
  • Sted og tid: Ta kontakt med arrangør
 • Øvrig informasjon

  Kursfakta

  Krav til deltager: ingen

  Forkunnskaper: Bør like fysisk aktivitet og trening

  Utdanning: Instruktørutdanning nivå 1

  Kontakt

  Utdanningsansvarlig: Ole-Martin Wold

  Frisklivsrådgiver

  ow@revmatiker.no/48261501

Fant du det du lette etter?

You already voted!