Hopp til innhold
Forside / nyheter / Osteopater og naprapater autoriseres
Støtt oss

Osteopater og naprapater autoriseres


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 03.12.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


Osteopater og naprapater skal få offentlig autorisasjon som helsepersonell. Det ble resultatet av forhandlingene om statsbudsjettet.

– Norsk Revmatikerforbund har støttet osteopatene og naprapatene i kampen for å få autorisasjon, så nå er vi selvsagt glade på deres vegne, sier generalsekretær Bente Slaatten.

Revmatikerforbundet er opptatt av at pasientene skal ha et bredt tilbud av behandlinger å velge mellom og selv kunne finne ut hva som fungerer for dem.

– Vi opplever at disse behandlingsformene er godt etablert. Mange av våre medlemmer melder at de har god nytte av å få behandling av osteopater og naprapater. Og disse behandlingstypene er allerede godkjente i mange av våre naboland. Osteopater har offentlig autorisasjon i Island, Finland og Danmark, mens naprapater har offentlig autorisasjon i Sverige og Finland, forteller Slaatten.

Det var Frp som fikk autorisasjonen på plass i budsjettforhandlingene.

– Med autorisasjon på plass vil det bli stilt krav om 4-årig høyskoleutdanning og standarder for praktisering av disse helseyrkene i Norge. Dette vil styrke pasientsikkerheten, tryggheten og kvaliteten for pasientene, sier Åshild Bruun-Gundersen (Frp) til Dagsavisen.

Les mer i pressemeldingen fra Naprapatforbundet.