Hopp til innhold
Forside / nyheter / Politikk på agendaen i Vestfold NRF
Støtt oss

Politikk på agendaen i Vestfold NRF


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 24.06.2016 / Oppdatert: 28.06.2016


- For at personer med revmatiske sykdommer skal få oppfylt sine rettigheter trenger vi aktive frivillige med glød for lokalpolitikk, sier interessepolitisk rådgiver i NRF, Aina Stenersen. I juni hold hun kurs i påvirkningsarbeid og lokalpolitikk for Vestfold NRF.

Og hun var svært fornøyd med deltagerne. – En veldig engasjert, ivrig og kunnskapsrik forsamling, er skussmålet fra Stenersen, som deler ut toppkarakter.

Tema for kurset var eksempelvis; stortingsvalg, hvordan nå frem i media, opptrappingsplan for rehabilitering, og hvordan lokalstyrene kan jobbe politisk.

For Norsk Revmatikerforbund er det viktig at alle våre lokallag har gode verktøy og kunnskaper om lokalpolitikk. Flere og flere at oppgavene i helse-Norge legges til kommunene, og våre brukere er våre spydspisser lokalt.

– Det var mange som deltok på kurset, hvor vi blant annet hadde gruppearbeid om hvordan man skal jobbe for «saka» for å få gjennomslag lokalt. Det er veldig mye kompetanse ute i lagene, så vi er veldig opptatt av å tilrettelegge for politisk engasjement, sier Stenersen.

Etter en lærerik dag i Vestfold, med masse engasjement føler hun seg likevel betrygget.
-Dette lover bra, avslutter Aina Stenersen smilende.