Hopp til innhold
Forside / nyheter / Politisk storseier til NRF Agder
Støtt oss

Politisk storseier til NRF Agder


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 23.11.2016 / Oppdatert: 24.11.2016


Sørlandet sykehus gjorde fredag retrett i saken om å legge ned vaktfunksjonen ved den revmatologiske avdelingen på kveld og helg. En sak som NRF Agder har kjempet for i lang tid.

– Dette er en stor seier for våre medlemmer på Sørlandet. Nå er de sikret fagkompetanse og revmatolog ved innleggelse på sykehuset også på kvelder og helger. All honnør til NRF Agder med fylkessekretær Hanne Nøding i spissen. De har lenge gått i bresjen og jobbet godt med politisk påvirkningsarbeid for å unngå at sykehusledelsen bygget ned det revmatologiske tilbudet ved sykehuset. Vi er stolte av det NRF Agder har oppnådd, sier generalsekretær Tone Granaas i NRF.

Kampvilje i sør

Etter at NRF Agder fikk nyss om sykehusets innstilling om å redusere tilbudet for revmatiske pasienter, har fylkeslaget vist kampvilje og stått på for medlemmene. God pressejobbing og mange politiske møter nådde fram. Fredag snudde sykehusledelsen i denne saken, og NRF-medlemmene er nå sikret et forsvarlig tilbud også i fremtiden.

– Det er ingen skam å snu! sa Hanne Nøding til sykehusledelsen tidligere i høst. Nettopp dette skjedde. Nøding argumenterte med dårligere pasientsikkerhet og rasering av veletablert fagmiljø. Hun viste til en tydelig tendens til todeling i Helse-Norge, med høy- og lavstatus innenfor diagnoser og lidelser. – Mennesker med revmatiske diagnoser blir ikke prioritert, og går ofte i lang tid uten behandling og med sterke smerter, sa Nøding da hun appellerte for å beholde fagtilbudet på sykehuset.

Vi gratulerer NRF Agder med denne store, viktige seieren som våre medlemmer Sørlandet vil ha stor nytte av. NRF Agder har vist at politisk jobbing gir resultater!

Les mer om denne saken i neste R-magasin som kommer ut i desember.

Foto i topp: Wikimedia Commons.