Hopp til innhold
Forside / nyheter / Professor Tore K. Kvien æresmedlem
Støtt oss

Professor Tore K. Kvien æresmedlem


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 11.09.2019 / Oppdatert: 17.10.2023


«For mange av våre medlemmer er Diakonhjemmet Sykehus et andre hjem. Du er med på å gi dem hjemme-følelsen – trygg, varm og på jakt etter kun det beste for dem som er syke». Slik beskrev forbundsleder Kjerstin Fjeldstad professor Tore K. Kvien da hun overrakte ham æresmedlemskap i Norsk Revmatikerforbund tirsdag 10. september.

Og det var ikke den eneste æresbevisningen Kvien fikk denne dagen. Kongen har utnevnt han til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Selve overrekkelsen er 8. oktober.

Kvien går nå av som avdelingssjef på Diakonhjemmet Sykehus etter 25 års virke på sykehuset or pasienter med revmatologiske sykdommer. I den forbindelse ble det tirsdag 10. september arrangert et symposium med etterfølgende festmiddag for professoren.

«Enkelte personer setter dype spor gjennom sin karriere. Professor Tore K. Kvien er en av dem. Kvien har i betydelig grad ikke bare påvirket vårt sykehus, men også nasjonal og internasjonal kunnskap om og behandling av revmatologiske pasienter.» Slik beskriver sykehusdirektør Anders Mohn Frafjord professoren i invitasjon til symposiet.

«Du har drevet frem store studier, frontet fremragende forskning og jobbet iherdig med å formidle resultater og sette revmatiske sykdommer på agendaen» påpekte forbundsleder Fjeldstad i sin tale.

Det nye æresmedlemmet ble tildelt et bilde med tittel «Indre glød», laget av Kith Mjøen.