Hopp til innhold
Forside / nyheter / Relansering medlemsfordel: Din brukerstyrte digitale journal
Støtt oss

Relansering medlemsfordel: Din brukerstyrte digitale journal


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 17.06.2021 / Oppdatert: 17.10.2023


World Medical Card gir deg muligheten til å samle all helseinformasjon på ett sted. Du velger selv hva slags informasjon du legger inn. Ved behov henter du den fram via app på telefonen, via pc eller via et fysisk kort. Er du i utlandet, kan appen oversette til språket i det landet der du er, slik at helsepersonell du er i kontakt med lettere kan hjelpe deg.

Hvilke sykdommer og medisiner man bruker er det mest vanlige å legge inn i appen/kortet. Men hva med hvilke allergier du har? Eller hvilken styrke du har på linser og briller? Du kan også legge inn bilder av forsikringsbevis, resepter, kontaktinformasjon til pårørende, donorkort, vaksineinformasjon osv.

I tillegg er det lurt å fortelle dem som er rundt deg at du har lagt inn viktig informasjon i World Medical Card, slik at de lett kan finne kortet dersom uhellet er ute. Har du appen, kan du dele denne med dem du har rundt deg, slik at de kan laste ned dine opplysninger dersom du må ha medisinsk assistanse eller trenger medisiner i utlandet.

Appen redder faktisk liv. På nettsiden til World Medical Card kan du lese historien til Per, som er allergisk for vepsestikk. Han reddet livet nettopp fordi han hadde delt opplysningene sine i appen med kompiser på tur. Da han kollapset, gikk kameraten inn i appen, oppdaget vepseallergien, skjønte hva som var skjedd og fant sprøytepennen ved hjelp av beskrivelsen i appen.

Historiene behøver heller ikke være så dramatiske. Kirsten fikk problemer på vandretur i Spania, all gåingen førte til senebetennelse i foten. Den spanske legen hun oppsøkte kunne raskt se ved hjelp av kortet hvilke medisiner og sykdommer hun hadde. Da var det lett å tilpasse de medisinene han foreskrev for betennelsen til Kirstens eksisterende sykdomsbilde.

Eller hva med å kunne oversette det matproduktet du er allergisk for via World Medical Card-appen, når du er på restaurant i utlandet?

NRF relanserer nå World Medical Card som medlemstilbud.

Tre måneder gratis – deretter KUN 19,- per måned! Dette gjelder både deg som er medlem og familien din.

Du finner mer informasjon her: World Medical Card for NRF medlemmer – World Medical Card