Hopp til innhold
Forside / / Reuma-Sol er helse for alle
Støtt oss

Reuma-Sol er helse for alle


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 16.11.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


Midt i de vakre appelsinlundene i Foya Blanca i provinsen Alicante i Spania finner vi helse- og velværesenteret Reuma-Sol. Her tilbys perfekte forhold for deg som ønsker fysikalsk behandling, å komme i form eller har ambisjoner om å bli enda sprekere!

Senteret ble bygget for og av revmatikere, og er i dag et populært sted for veldig mange ulike grupper. Hvem som helst kan komme og bo på Reuma-Sol og nyte det gunstige klimaet, atmosfæren, maten og helsefordelene som stedet gir. Senteret Reuma-Sol er åpent for alle, både friske og syke.

Åpent for alle

Senteret ble bygget for og av revmatikere, og er i dag et populært sted for veldig mange ulike grupper. Hvem som helst kan komme og bo på Reuma-Sol og nyte det gunstige klimaet, atmosfæren, maten og helsefordelene som stedet gir. Senteret Reuma-Sol er åpent for alle, både friske og syke.

Emilia Nilsson har jobbet på Reuma-Sol Senter siden 2012 og er leder for helseavdelingen. Hun bor i Spania og snakker svensk, norsk, engelsk og spansk.

–For de som ønsker å ha fokus på fysikalsk behandling, opptrening, trening, komme i form, helse og velvære, er vi midt i blinken! Vi har et bredt helsetilbud, med alt fra individuell fysikalsk behandling og trening med fysioterapeut, gruppetimer med blant annet bassengtrening, balanse, morgentrening med fokus på bevegelse, pilates, styrke, kondisjon. Vi tilbyr trening både på lavt og høyt intensitet, og har en godt utrustet og stor gymsal, samt et bredt bassengtilbud. Her er det noe for alle, forteller Emilia. Dersom du har spørsmål om helsetilbudet på Reuma-Sol, kan du kontakte Emilia på epost helse@reuma-sol.com.

Personlig trener i Spania?

Din egen personlige trener i Spania høres ut som en fjern drøm. Men drømmen kan faktisk enkelt bli virkelighet på Reuma-Sol! Fysioterapeuter kan legge opp treningsplan for hver enkelt. Her får du time hos fysioterapeut til en brøkdel av det du må betale for en personlig trener hjemme i Norge. I tillegg har fysioterapeutene minst tre års utdanning, kontra en PT som normalt bare har et kurs. Mange av fysioterapeutene på Reuma-Sol har også god kunnskap om kosthold og kan være med på å se kostholdet i sammenheng med planen for treningen. Alt kan skreddersys etter ditt behov og ønske! Og har du rekvisisjon på
fysioterapi fra Norge, kan den brukes på Reuma-Sol.

– Fysioterapeutene våre har bred kompetanse og kan tilby alt fra slyngetrening, triggerpunktsbehandling, akupunktur med mer. Har du spesielle ønsker er det bare å ta kontakt med helseavdelingen før du kommer ned, forteller Emilia.

Bredt bassengtilbud

Trening i vann med 34 grader, er dokumentert gunstig for revmatikere. Derfor er det alltid ett basseng på Reuma-Sol som holder denne temperaturen.

– Fra april til oktober holder alltid utebassenget 34 grader. Bassenget ligger i hjertet av Reuma-Sol og det er mange solsenger i umiddelbar nærhet. Også barnebassenget ligger rett ved. Fra oktober til april er bassenget inne åpent og holder 34 grader. I tillegg er utebassenget åpent så lenge været tillater det. Du finner alltid et sted å bade på Reuma-Sol. Nytt av året er at bassenget som allerede var på eiendommen da vi kjøpte den, nå har fått saltvann istedenfor klorvann. Vi har gjester som reagerer på klor, og er veldig glade for at vi nå har et tilbud også til disse. I tillegg er bading i saltvann gunstig for oss alle.

Universelt utformet

Reuma-Sol har mange helsetilbud, men kan også skreddersy treningsopplegg ved spesielle behov og ønsker.

– Hvis det er grupper som vil legge opp trening etter spesifikke behov, er det store muligheter for det. Er man ute i god tid kan man få tilrettelagt hva som helst. Stedet er universelt utformet og tilrettelagt både for bevegelseshemmede, rullestolbrukere og synshemmede. Vi har god erfaring og kompetanse på alt fra barn og unge, voksne og pensjonister. På Reuma-Sol kan alle finne sin plass og få tilrettelagt etter sine behov. Mange familier legger ferien sin hit siden stedet har noe for alle aldersgrupper.

Mange velværetilbud

Det er ikke bare treningstilbud du finner i helseavdelingen til Reuma-Sol. De har også et spennende og variert velværetilbud.

– Våre fysioterapeuter utfører voks- og varmebehandling, en behandlingsform som er veldig behagelig. Vi har et hydrobad. Det fungerer som et boblebad men har en større massasjeeffekt. Badet holder minst 34 grader og er meget behagelig og avslappende. Time booker du enkelt i resepsjonen eller direkte med din
fysioterapeut. Du kan også bestille time hos frisør, hudpleier og negldesigner, og komme hjem som et nytt og bedre deg!

Skandinavisktalende personale

Selv om Reuma-Sol ligger i Spania, snakker de fleste på senteret skandinavisk. Alle fysioterapeutene er fra Norge, Sverige og Danmark og snakker skandinavisk. For mange er dette betryggende i forhold til misforståelser både når det gjelder språk og kultur. Ønsker du å snakke spansk eller engelsk, er det flere av de ansatte som kan det også. Her er det bare å prøve seg frem med språket du er mest komfortabel med. Også sykepleier og lege snakker norsk. Det er spesielt viktig dersom du blir syk og må forklare hva som feiler deg. Det er lege fast tre dager i uken på senteret, og det er mulig å bestille time dersom du ønsker det.

Åpent hele året

Reuma-Sol har åpent alle 365 dager i året. Hit kan du komme når det passer for deg!

– Her er det behagelig klima året rundt, forteller Emilia som har bodd i området i årevis.

Ønsker du å vite mer om Reuma-Sol Senter og booke din reise, kan du kontakte Helsereiser eller slå på tråden på 23 00 12 60. Dersom du er medlem i NRF, husk å be om gunstig medlemstilbud.