Hopp til innhold
Forside / nyheter / Reuma-Sol, et godt sted å være for funksjonsfriske
Støtt oss

Reuma-Sol, et godt sted å være for funksjonsfriske


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 15.08.2016 / Oppdatert: 15.08.2016


Toril Engeset fra Stjørdal hadde et opphold på Reuma-Sol i juli/august. Les om hennes opplevelse av vårt paradis i Spania!

Bilde Reuma-Sol

Jeg har lyst til å dele en solskinnshistorie fra ei uke på Reuma-Sol nå i månedsskiftet juli/august.

Jeg har ingen sterke diagnoser, men som mange andre kvinner og menn midt i livet, har jeg ulike plager og smerter og vet at trening, aktivitet, basseng, sol, varme og egenpleie er vidundermedisin.

Og fordi jeg kjente Reuma-Sol fra før, bestilte jeg ei uke der på et tidspunkt da stedet ar åpent for hotellgjester som ønsker noen dager i sol og varme. Jeg hadde med rekvisisjon fra min fastlege og gledet meg stort over de tilbud som var der: morgentrim, bassengtrim og fysioterapi.   I tillegg var basseng, treningssal og gruppetimer i sal til fri benyttelse for gjestene. Her fikk jeg både Yoga, Pilates, styrketrening, kondisjonstrening og avspenningstimer helt gratis. I tillegg til tid for meg selv, til bare å nyte nydelige omgivelser, et vakkert parkanlegg, en spennende gammel finca med et rikt bibliotek, sykkel til utlån, god mat og stor, velinnredet leilighet – alt dette midt i appelsinlunden som kunne føre meg enten til Altea eller Alfás del Pi.

Jeg hadde aldri trodd at en uke med aktivitet kunne gjøre en sliten kropp så godt!  Jeg merket store framskritt og fikk bekreftet at det jeg før har lært om fibromyalgi (blant annet under opphold på Jeløy Kurbad) stemmer. Jeg er helt overbevist om at dette er en diagnose man kan holde i sjakk gjennom trening.  Jeg har nå kommet hjem, fast bestemt på å overvinne tidsklemma og fortsette treningen.

Jeg vil berømme Reuma-Sol for et fantastisk personale og jeg vil rette en spesiell takk til min dyktige fysioterapeut Caroline og Maria som hadde gruppetimene hver ettermiddag. De var profesjonelt dyktige!

Og jeg vil prioritere høyt å reise tilbake neste sommer og da for ikke mindre enn 2 uker.

For dette er et sted ikke bare for syke mennesker. Tvert imot.  Trening er viktig for alle menn og kvinner midt i livet, helt uavhengig av smerter eller diagnoser.

Reuma-Sol er et sted for deg som vil gi deg selv god helse i gave, samtidig som du nyter en fantastisk spansk sommer og i tillegg kommer hjem lykkelig og glad!

 

Med vennlig hilsen

Toril Engeset

Stjørdal