Hopp til innhold
Forside / / Revmatikerdagen 2020
Støtt oss

Revmatikerdagen 2020


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 08.10.2020 / Oppdatert: 11.10.2020


Bli med å markere revmatikerdagen 12. oktober!

I fjor høst gjennomførte NRF og BURG en stor undersøkelse blant medlemmene våre om graviditet, medisinbruk, amming og revmatisk sykdom. Over halvparten av dem som svarte opplever at informasjonen fra helsevesenet om revmatisme og familieplanlegging er mangelfull. Det skaper unødvendig uro og bekymring både i forkant av graviditeten, gjennom svangerskapet, og i barseltiden. Undersøkelsen viser også at mange velger å slutte på medisin, eller lar være å få flere barn, noe som kanskje kunne vært unngått hvis de hadde fått mer informasjon. Retningslinjene rundt dette er nemlig i endring hele tiden: det som gjald i går, gjelder kanskje ikke i dag.

Derfor skal Norsk Revmatikerforbund, i samarbeid med Spondyloartrittforbundet (Spafo) og Nasjonal kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer (NKSR) gjennomføre en informasjonskampanje som heter #foreldredrømmen.

Hovedbudskapet er: Foreldredrømmen er mulig. Snakk med din behandler for å kunne ta gode valg i planleggingsfasen, under graviditeten og i barseltiden.

Vi har valgt dette prosjektet nettopp fordi vi syns det er viktig at våre medlemmer får økt kunnskap om sykdom, medisinering og graviditet, slik at de kan unngå å gjøre valg som kan føre til tap av helse eller livskvalitet, på kort og lang sikt.

Vi har valgt dette prosjektet nettopp fordi vi syns det er viktig at våre medlemmer får økt kunnskap om sykdom, medisinering og graviditet, slik at de kan unngå å gjøre valg som kan føre til tap av helse eller livskvalitet, på kort og lang sikt.

Bakgrunnsstoff

Vi har laget en punktliste med informasjon som er fin å lese som bakgrunnstoff for dere snakker med medlemmer som lurer på noe rundt foreldredrømmen.

Les punktlisten her.


#foreldredrømmen i sosiale medier – hvis vi alle deler så kan vi hjelpe mange


Å få ut informasjon om #foreldredrømmen til så mange som mulig er  viktig. Kampanjen har en egen nettside, og det spres informasjon i sosiale medier gjennom hele året. Vi oppfordrer til «deling» og «likes» over en lav sko fra 12. oktober og utover høsten og vinteren.

 

#foreldredrømmen i mediene – få en sak i lokalavisa


NRF sentralt jobber med å få oppmerksomhet rundt temaet i riksmediene, og regionale aviser. Vi oppfordrer dere i lokal-fylkeslagene og i BURG-gruppene til å å finne en lokal person (med revmatisk sykdom) som planlegger å få barn, er gravid, eller som har fått barn for ikke så lenge siden, og som er villig til å fortelle om erfaringene sine i lokalavisen, eller kanskje NRKs lokal-TV. Hvis dere finner en person som vil stille opp i mediene, så hjelper vi dere med å tenke vinkling, og å få avisen interessert i saken.

For å få hjelp  til dette:

ring Lina Bjelland Myrvoll (BURG), tlf 986 80 541

eller Gry Jorunn Holmen (kommunikasjonssjef NRF), tlf 930 89 730, så hjelper vi dere.

 

#foreldredrømmen er et samarbeid med legemiddelfirmaet UCB.

Gå til foreldredrommen.no