Hopp til innhold
Forside / nyheter / Riksrevisjonen la fram rapport om rehabilitering
Støtt oss

Riksrevisjonen la fram rapport om rehabilitering


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 16.02.2024 / Oppdatert: 16.02.2024


Torsdag 15. februar overleverte Riksrevisjonen sin rapport om hvordan det står til med rehabiliteringen til Stortinget. – Nesten ingenting har blitt bedre siden 2012, sa riksrevisoren.

─ Det er over ti år siden sist Riksrevisjonen undersøkte rehabiliteringstilbudet. Den gang avdekket vi betydelige mangler, men nesten ingenting har blitt bedre siden 2012, sa riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen da han la fram Riksrevisjonens rapport på en pressekonferanse denne uken.

60 prosent av kommunene i Norge sier det er vanskelig å gi innbyggerne gode rehabiliteringstjenester

Rehabilitering er viktig for hver enkelt pasient, men det er også god samfunnsøkonomi. Behovet for helsetjenester reduseres og arbeidsevnen øker. Det er en mulighet det offentlige må utnytte bedre når vi vet hvilke utfordringer helsevesenet har foran seg, sa Schjøtt-Pedersen.

Varslet om manglende rehabilitering i flere år

NRFs fagsjef for interessepolitikk, Ann Kristin Bakke, fulgte pressekonferansen.

– Jeg personlig har aldri hørt en så tydelig og klar pressekonferanse, hvor Riksrevisjonen påpeker at pasienter ikke får den tjenesten de har krav på, sier hun.

Hun er ikke overrasket over resultatet i rapporten.

– Dette har Norsk Revmatikerforbund påpekt over lang tid, i høringer og i møter med politikerne, sier Bakke.

NRF samarbeider nå med MS-forbundet, Hørselhemmedes Landsforbund, Norske kvinners Sanitetsforening, Norges Parkinsonforbund og Virke.

– Vi er i kontakt med mediene, skriver kronikker og har møter med politikerne. Nå må alle parter på banen og gjøre en jobb slik at vi kan sikre gode helsetjenester til de som har krav på det, sier Bakke.

Les mer om gjennomgangen av rehabiliteringen

Her kan du lese Riksrevisjonens rapport.

Her kan du lese Riksrevisjonens pressemelding.

Her kan du lese kronikken «Rehabiliteringstilbudet til kronikere forsvinner» som NRF og overnevnte samarbeidspartnere hadde på trykk i Dagens Medisin 5. januar i år.