Hopp til innhold
Forside / nyheter / Samarbeidsavtale mellom Norsk Revmatikerforbund og Bekhterev Norge
Støtt oss

Samarbeidsavtale mellom Norsk Revmatikerforbund og Bekhterev Norge


Skrevet av: Camilla Stabell / Publisert: 13.09.2022 / Oppdatert: 13.09.2022


Norsk Revmatikerforbund og Bekhterev Norge har nylig inngått en avtale som legger til rette for godt samarbeid både på lokalt og nasjonalt plan framover.

Det har eksistert noe uenighet rundt enkelte Bekhterevforeningers ønske om å tre ut av Norsk Revmatikerforbund og gå over til Bekhterev Norge. Den uavklarte situasjonen førte til at flere foreninger eksisterte i et slags limbo, og at medlemssystemene ikke var oppdatert. Dette skapte også utfordringer ved tildeling av statsstøtte.

Gjennom god og saklig dialog og møter har Norsk Revmatikerforbund og Bekhterev Norge nå funnet en måte å legge denne uenigheten bak seg til beste for begge organisasjoner. Avtalen er godkjent av begge organisasjoners styrer og nå signert på vegne av begge organisasjoner.

– Nå ser vi frem til et godt og konstruktivt samarbeid for felles sak i fremtiden, sier leder i Bekhterev Norge, Odd Mikkelsen.

Både Norsk Revmatikerforbund og Bekhterev Norge har som formål å forebygge og bekjempe revmatiske sykdommer og deres virkninger.

– Sammen er vi styrket i påvirkningsarbeidet overfor politikere og beslutningstakere, sier generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund, Bo Gleditsch.

Avtalen skal også gjøre det enklere å samarbeide om aktiviteter, kurs og opplæring på lokalt nivå.