Hopp til innhold
Forside / nyheter / Valgkamp 2017 – Kronisk syke i fokus
Støtt oss

Valgkamp 2017 – Kronisk syke i fokus


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 03.08.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


Stortingsvalget mandag 11. september gir alle NRF-aktivister unike muligheter til å påvirke politikere både på lokalt og nasjonalt nivå. Sammen er vi sterkere!

NRFs generalsekretær Tone Granaas er svært optimistisk og gleder seg til en viktig valgkamp. Før sommeren tok Barne- og likestillingsdepartementet initiativ til en ny strategi og handlingsplan for funksjonshemmede og kronisk syke. Brukere skal bli tett involvert i arbeidet. Bak forslaget står syv departementer, og tanken er at dette arbeidet vil bli gjennomført uansett hvilken regjering landet får.

– Dette betyr at kronisk syke vil være i politisk fokus. Derfor bør vi alle ta initiativ, skape dialog med politikere fra alle partier og argumentere for våre fanesaker både på lokalt og nasjonalt nivå. Det gjelder for eksempel varmtvannsbasseng, behandlingsreiser og tidlig igangsetting av rehabilitering i arbeid og under studier.

Lokalt engasjement

Kristiansand Revmatikerforening er en av foreningene som allerede har satt i gang sitt valgarbeid.

– Vi brukte kronikken «Er kommunehelsetjenesten på banen?- eller sover de i timen?» som vi fikk fra kommunikasjonssjef Ingunn Larsen. Vi sendte den til Fædrelandsvennen og den ble publisert uten problemer, forteller styreleder Siri Bryn Ottersland fornøyd.

Avisen har et opplag på drøyt 25.000. I tillegg ble kronikken delt på Facebook.

Foreningene har også tilgang til flere andre verktøy som kan brukes i det  interessepolitiske arbeidet:

  • Detaljerte og oppdaterte politiske notater om rehabilitering (Disse vil bli publisert i slutten av august)
  • Faktaark relatert til viktige interessepolitiske saker
  • ”Tippekupong” med veiledning for å skape dialog
  • Sintef-rapporten


NRF på Arendalsuka

– Vi kommer selvfølgelig også til å være til stede på Arendalsuka, 14.-19. august, hvor vi blant annet skal delta på møtet med temaet «Ingenting om oss – uten oss! Pasientens helsevesen slik pasienten ser det» den 15. august, forteller Ingunn Larsen.