Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Satser stort på kajakk
Støtt oss

Satser stort på kajakk


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 26.07.2017 / Oppdatert: 26.07.2017


Over en helg i juni arrangerte BURG Oppland et vellykket grunnkurs i havkajakkpadling!

Med teori og praktiske øvelser, fikk deltakere i alle aldre lære å manøvrere en kajakk. Både ulike padleteknikker og redningsøvelser var på agendaen da instruktørene fra Gjøvik og Toten kajakklubb besøkte gjengen på Skibladnerbrygga på Kapp.

BURG Oppland har satset stort på denne sporten, og har gått til anskaffelse av hele 18 havkajakker med fullt utstyr som tilhører fylkesgruppen. Tidligere i vår ble det arrangert sikkerhetskurs for kajakk på Spåtind Sport Hotell, og med dette kurset i bagasjen, følte deltakerne seg desto tryggere når de nå skulle ut i sjøen og prøve seg.

Padling er en morsom aktivitet for hele familien og bruk av kajakk er i tillegg en skånsom aktivitetsform som gjør at du får trent hele kroppen. Både ben, armer, mage og rygg må aktiviseres for å få den beste teknikken, og padler du i en litt ustabil kajakk er det også veldig god balansetrening. NRF Oppland jobber nå med et helseprosjekt rettet mot denne sporten, og håper på å kunne samarbeide med BURG om kurs og turer i fremtiden.

Med god hjelp fra fylkessekretær i NRF Oppland, fikk arrangementet også mediedekning med et innslag på Østnytt. Klikk her for å se klippet!