Hopp til innhold
Forside / nyheter / Seminar: Fibromyalgi og kroniske smerter
Støtt oss

Seminar: Fibromyalgi og kroniske smerter


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 12.09.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


24. oktober arrangeres et stort seminar om fibromyalgi og kroniske smerter på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo. Hit kommer to av verdens ledende eksperter på fibromyalgi og kroniske smerter for å dele sin kunnskap. Både helsepersonell og brukere er velkomne.

Et stort problem for mennesker med symptomer på fibromyalgi er at de opplever å ikke bli hørt eller trodd av fastlegen. Det tar lang tid å få diagnosen, og når man har fått den finnes det lite behandlingstilbud.

For å bedre situasjonen for denne gruppen har NRF innledet et nytt samarbeid med Nasjonal Kompetansetjeneste for Revmatologisk Rehabilitering (NKRR). De har blant annet begynt arbeidet med en veileder for rehabiliteringsforløp for fibromyalgipasienter, for å sikre bedre rehabiliteringstilbud. Men dette løser ikke behovet for bedre forskning og behandling.

Derfor tok NRF sammen med NKRR initiativ til et samarbeidsprosjekt med NTNU og NFF (Norges Fibromyalgiforbund). Dette har resultert i støtte fra forskningsrådet for å gjennomføre et forskningsseminar om fibromyalgi med internasjonale forskere. Målet med seminaret er å sette fibromyalgi på dagsorden for primærhelsetjenesten, og å løfte kompetansen blant fastleger og behandlere i Norge for å bidra til bedre behandlingstilbud til pasientene.

Program

To av verdens ledende forskere på fibromyalgi, Professor Daniel Clauw og Professor Winfried Häuser, kommer til Norge for å forelese for norske leger og forskere, og svare på spørsmål fra pasienter og behandlere.

Last ned hele programmet.

Hvor og når?

  • Auditoriet i DBL-bygget på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo
  • 24. oktober fra kl. 09:00 til 15:15.

Se seminaret hjemmefra!

Seminaret blir filmet og livestreamet takket være prosjektmidler fra Extrastiftelsen. Klikk her hvis du vil se seminaret hjemmefra: www.videoforweb.no/fibromyalgi (NB! Lenken er ikke aktiv før 24.10)

Meld deg på!

Meld deg på ved å følge denne lenken.

Påmeldingsfrist er 10. oktober.

Arrangementet på Facebook.

Kan din lege/behandler lite om fibromyalgi, så bør du tipse han eller henne om seminaret! Print gjerne ut programmet og gi det til legen din. Kanskje hun ikke kan delta på selve dagen, men filmene av foredragene vil bli lagt ut på vår youtube-kanal i ettertid, så man trenger ikke møte opp fysisk for å lære noe.

Har du spørsmål du gjerne vil at vi tar opp?

Som del av seminaret vil forskerne svare på spørsmål fra pasienter, og som medlem i NRF vil vi gjerne at DIN stemme høres.

Send dine spørsmål til fibromyalgi@revmatiker.org – så vil vi oversette dem og forsøke å få forskerne til å besvare så mange som mulig.