Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Smertevenn-appen er oppdatert
Støtt oss

Smertevenn-appen er oppdatert


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 29.05.2024 / Oppdatert: 29.05.2024


Smertevenn-appen gjør det enklere å overvåke egen sykdom og hjelper deg med å kommunisere bedre med legen din.

Du registrerer smertene dine i appen, som samler informasjonen, slik at du ser mønstre og kan forstå bedre hva du selv og legen kan gjøre for å påvirke helsen din positivt.

Hjelp til å planlegge hverdagen

Smertevenn kan brukes til å planlegge hverdagen.

Når du ser mønstrene for sykdommen din, kan du legge planer ut i fra det.

– Kanskje kan du gjennom mønstrene i appen se at du ofte blir dårligere etter en hektisk periode med mye på programmet. Da kan du prøve å planlegge for flere pauser neste gang en slik hektisk periode kommer opp slik at du ikke går på en smell, sier fagsjef forskning i NRF, Joachim Sagen.

Sagen var med å utvikle appen da den ble lansert i 2019. I 2024 har NRF og BURG gjort en større oppdatering for å sikre at appen fungerer optimalt.

Han forteller at du også kan teste ut sammenhengen mellom hva du spiser og når du får vondt.

– Skriv hva du spiser i appens notatfelt, og marker hvor vondt du har. Etter en stund vil du se om det er sammenheng mellom når du får vondt og når du har spist en viss type mat, sier han.

Smerte-chatten

Appen har også en chattefunksjon der du kan sitte hjemme og chatte om alt du måtte ønske innen sykdommen, smertene og andre helsetemaer med den du selv velger å chatte med.

Hvor finner jeg Smertevenn?

Smertevenn er gratis og tilgjengelig for alle i Appstore og Google Play.  Appen passer for alle som lever med kroniske smerter.

Se etter dette symbolet der du laster ned apper til din telefon.

Smertevenn er utviklet av NRFs barne- og ungdomsgruppe, BURG, i samarbeid med Norsk Revmatikerforbund og AbbVie, og med økonomisk støtte fra Extrastiftelsen.

Les mer om Smertevenn-appen

Du finner mer informasjon om bruken av appen, blant annet en informasjonsvideo, samt informasjon om personvern på Smertevenn-sidene.