Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Solskinnsdag på Lier Bygdetun
Støtt oss

Solskinnsdag på Lier Bygdetun


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 22.06.2017 / Oppdatert: 22.06.2017


Drammen og Omegn Revmatikerforening arrangerte 18. juni en aktiv samling for BURG-medlemmer i Buskerud.

Ildsjelene i Drammen og Omegn Revmatikerforening har lenge ønsket å arrangere en dag for de yngste medlemmene i fylket deres. Med støtte fra ExtraExpress kunne de endelig igangsette planene.

På Lier Bygdetun var det aktiviteter for store og små, med både hjernetrim, snekring og kulturinnslag. For noen av deltakerne var det første gang de fikk møte jevnaldrende med revmatisk sykdom.

Det er jo fint å se at jeg ikke er alene om det.

Vekket konkurranseinstinktet

Med en tidligere speider i spissen, gjennomførte Revmatikerlaget aktiviteter med et praktisk preg, og BURG-erne startet dagen med å snekre kasser og bygge varder. Etter en konsertopplevelse utenom det vanlige og deilig grillmat, ble dagen avsluttet med en rebusløype, og med premiene fikk barna en liten historietime. Gjennom Lier Bygdetun går nemlig veien der sølv ble fraktet fra Kongsberg til Oslo, og det var stor stas blant barna da de fant et skrin med ekte sølv de kunne ta med seg hjem.

Flott initiativ

Drammen og Omegn Revmatikerforening går foran som et flott eksempel på hvordan vi kan ivareta BURG-medlemmene rundt om i landet. BURG nasjonalt bistår mer enn gjerne i slike prosjekter, med både planlegging og gjennomføring. Har laget ditt en idé til en aktivitet for de yngste i området?

Ta gjerne kontakt med BURG Norge for å ta en prat!