Hopp til innhold
Forside / Ferie- og helsesenter i Spania / Utfordringer ved NRFs eiendom i Spania
Støtt oss

Utfordringer ved NRFs eiendom i Spania


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 24.08.2023 / Oppdatert: 02.11.2023


Landsmøtet 2020 fattet vedtak om videre drift av Reuma-Sol. Grunnet driftsselskapets konkurs, og påfølgende karantene, var eneste mulighet den såkalte utleiemodellen. De senere år har eiendommen derfor, via eiendomsselskapet Reuma-Sol SL, vært utleid til kommersielle spanske aktører, som gjennom kontrakter skulle drifte stedet for å kunne gi et tilbud til norske revmatikere, samt det spanske markedet. Dessverre har ingen av de to selskapene man har leid ut til klart å drifte stedet på en tilfredsstillende måte.

Dessverre har man også, på et juridisk plan, endt opp i uenigheter med leietaker. Denne tvisten behandles nå i spansk rettsvesen. Inntil dette er gjort har ikke eiendomsselskapet og NRF råderett over eiendommen, og kan derfor hverken ta seg inn, eller påse nødvendig vedlikehold. Slik er spansk lov.

På grunn av pågående streik i det spanske rettsvesenet gjennom vår og forsommer, samt uheldig formell behandling av saken i det samme rettsvesenet, ble rettssaken som skulle vært avholdt i juli, ikke gjennomført. Og hele august er ferie i spansk rettsvesen.

Eiendomsselskapet og NRF venter nå på ny dato for rettsbehandling av tvistemålet. Vi følger normal spansk forretningsrutine og -juss, basert på våre advokaters plan og rådgivning. En viktig del av strategien er å ikke publisere informasjon om situasjonen, kontrakten eller leietakerne, som kan påstås å være injurierende eller kan brukes mot våre interesser i kommende rettsbehandling.

Dette er en svært uheldig situasjon og det tar lenger tid enn normalt, men en løsning vil måtte komme.

Eiendomsselskapet, samt styret i NRF, forholder seg fortløpende til saken og gjør det man til enhver tid anser som det beste for å verne forbundets verdier, samt medlemmenes interesser.
Man vi også fortløpende orientere om viktig utvikling når denne foreligger, både muntlig til fylkeslederne i organisasjonen og skriftlig på denne siden.

Vi beklager selvfølgelig de ulemper dette medfører for våre medlemmer og tillitsvalgte.

 


 

Turoperatørene tar for tiden ikke imot bookinger til eiendommen.

Det påfølgende er kun historisk informasjon

 

Norsk Revmatikerforbund eier en eiendom i Spania som nå driftes under navnet Alfas Oasis. Senteret drives kommersielt, av et spansk selskap, men med organiserte gruppeturer for NRF-medlemmer. Du bestiller reiser til stedet gjennom Solgruppen eller Helsereiser, og flere fylkeslag i NRF setter opp gruppeturer du kan melde deg på.

Alfas Oasis ligger midt i de vakre appelsinlundene i Foya Blanca provinsen i Alicante i Spania, en kort kjøretur fra Costa Blanca-kysten. Område er kjent for å ha Europas beste klima, med over 300 soldager i året.

På senteret tilbys forhold for deg som ønsker fysikalsk behandling og motivasjon til å komme i form – eller å bli sprek.

Senteret ble bygget for og av revmatikere, og er i dag et populært sted for mange ulike grupper.

Fakta om Alfas Oasis:

 • 32 rom
 • 44 leiligheter (åtte av leilighetene er tilpasset funksjonshemmede)
 • Restaurant
 • Resepsjon (tidvis mest spansktalende)
 • Treningshall
 • Tre svømmebassenger, to ute og ett inne. Åpningstider og oppvarming varierer etter årstider.
  NB: Basseng er for tiden ute av drift. Det jobbes med å få dette på plass, samt oppvarmet til over 30 grader. 
 • Tilbud om fysioterapi
 • Vaskemaskin og tørketrommel mot kostnader
 • Minimarked
 • Wifi (om enn litt varierende dekning…)

Hvordan booke reise til Alfas Oasis?

For booking av turer samarbeider Alfas Oasis med turoperatørene Solgruppen og Helsereiser.

Solgruppen er en erfaren turoperatør som har hatt gjester i denne delen av Spania i snart 30 år. De organiserer opphold, fly, transport tur/retur flyplass, utflukter og aktiviteter. Fysioterapi, evt. rullestolassistanse forhåndsbestilles sammen med din reise.

Solgruppen skreddersyr egne opphold for alle. Foruten reise og opphold, vil det kunne tilbys et godt utvalg av spennende utflukter, aktiviteter og sosiale arrangementer. Gruppeturer skreddersys etter gruppens ønsker. Det lønner seg å bestille i god tid.

Bestill din reise hos Solgruppen på tlf. 73 53 50 12 eller på e-post til solgruppen@solgruppen.no
Hjemmeside: www.solgruppen.no

Helsereiser AS har solgt reiser til senteret siden stedet ble etablert på 1990-tallet. Helsereiser er spesialister på helse/behandlingsreiser og arrangerer assistanse og andre tjenester for gjester ved behov. Deres medarbeidere kjenner senteret og omgivelsene godt, og vil alltid komme med gode råd for organisering av reisen.

Helsereiser tilbyr flyreiser fra hele Norge, transfer fra Alicante T/R, og opphold i valgt boenhet på Alfas Oasis. De har eget service kontor på Alfas Oasis og reiselederenne arrangerer utflukter, sosiale aktiviteter og sammenkomster. De skreddersyr program for grupper og foreninger og kommer med tips for hvordan dere legger opp et innholdsrikt program for turen. Helsereiser samarbeider med Fysiacos som betjener helseavdelingen.

Norsk Revmatikerforbund etablerte Helsereiser AS i 1992. I dag eies Helsereiser av flere organisasjoner: NRF, Norges Astma- og Allergiforbund, Psoriasis- og eksemforbundet og FFO.

Bestill din reise hos Helsereiser på tlf. 23 00 12 60 (man-fre 09.00-15.00) eller på e-post helsereiser@travelnet.no. 
Hjemmeside:  www.helsereiser.no

Gruppetur gjennom NRF-lag

Flere fylkeslag og BURG arrangerer gruppeturer til Alfas Oasis. Både NRF Møre og Romsdal og NRF Hordaland arrangerte gruppeturer våren 2022. BURG arrangerte både ungdomsweekend og familietur til Spania sommeren 2022.

Flere fylkeslag inviterer til gruppeturer høsten 2022.  Sjekk med ditt fylkeslag, om de har planlagt reiser.

Velkommen til et deilig opphold i helsebringende omgivelser! 

Om HELFO-refusjon

For reiser til et EU/EØS-land kan du søke HELFO om stønad til refusjon av behandlinger. Det forutsettes da at slik helsehjelp ville blitt dekket om den var mottatt i Norge. Les mer på HELFOs nettsider. Helsereiser har også samlet tips og råd om refusjoner ved reiser på sine nettsider.

 

Avstander og severdigheter

Alfas Oasis ligger åtte minutters kjøretur fra den spanske turistbyen Albir og 10 minutters kjøretur fra den idylliske byen Altea.
Du kan sykle til stranden, eller kjøre bil i ca. 10 minutter.
Benidorm ligger 10 km fra hotellet, mens Alicante lufthavn ligger 50 km unna.

Severdigheter:

 • En kort spasertur langs stranden i Albir fører deg til et lite fyrtårn med en nydelig utsikt over det åpne havet
 • Mange muligheter for fjellturer
 • Markeder i Albir, Altea, Alfaz og Benidorm hver uke
 • Mendoza vingård
 • Las Fuentas del Algar er et vakkert naturreservat med fosser, gangsti, badekulper og piknikområde
 • Det lille sjøfartsmuseet ligger i gamle skipsverftet Oroco, ned mot havna i Altea
 • Alteas russisk-ortodokse kirke er viet til erkeengelen Mikael, og er en vakker liten kirke i tradisjonell stil
 • Valor med sin verdenskjente og nydelige sjokolade i Villajoysa
 • Aqualandia badepark
 • Terra Natura – Dyrepark (ved siden av badelandet Aqualandia)
 • Terra Mitica, en fornøyelsespark utenfor Benidorm

Strender:

Altea strekker seg fra Mascarat i nord, via mange små bukter og strender, helt ned til  Alfaz del Pi , hvor man finner Albirstranda.

De mest populære strendene er Olla, med sand, rullestein og stein, og Cap Negret med singel.

Reiseråd

FHI sine reiseregler.

Husk at du må ha godkjent reiseforsikring og gyldig pass!