Hopp til innhold
Forside / nyheter / Stadig flere terapibasseng stenges i Norge!
Støtt oss

Stadig flere terapibasseng stenges i Norge!


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.02.2017 / Oppdatert: 23.02.2017


«Jeg er fortvilet over at Oslos eneste terapibasseng på Diakonhjemmet nå stenges. Når jeg ikke trener i varmtvannsbasseng blir jeg stiv, får økte smerter og tretthet. Jeg mister søvnen og får dårligere livskvalitet.»

Dette sier Jan Halvard Relbe-Moe. Han er fylkesleder for Oslo i Norsk Revmatikerforbund (NRF). Han har den revmatiske diagnosen Bekhterevs sykdom (Ankyloserende spondylitt).

«Uten varmtvannsbasseng får jeg et smertehelvete!»

– Bassengtreningen er viktig for å mestre og leve aktivt med en revmatisk diagnose. Hvis vi mister tilbudet tror jeg at flere kommer til å bli uføre og at sykmeldingene vil øke, mener Jan Halvard Relbe-Moe.

Mer enn 800 pasienter i Oslo er i ferd med å miste sitt ukentlige behandlingstilbud!

De fleste som går til bassengtrening blir aldri friske, men ved trening i varmtvannsbasseng får de en bedre hverdag med mindre smerter, mange kan delta i yrkesliv og leve et tilnærmet normalt liv.

Terapibasseng er viktig og virkningsfullt for mange med revmatiske sykdommer. Denne behandlingsformen er høyt verdsatt av pasienter med revmatisk leddsykdom.

Vi trenger din støtte for å fortsette arbeidet

NRF trenger ditt bidrag for å fortsette vårt arbeid med å sikre medlemmene terapibasseng lokalt.  Vi ber om din støtte, slik at vi sammen kan arbeide videre med å sikre et godt behandlingstilbud for de som er avhengig av dette, for å leve godt med sykdommen.

Her kan du gi din støtte: