Hopp til innhold
Forside / nyheter / Styrkeuka uke 44
Støtt oss

Styrkeuka uke 44


Skrevet av: Ole-Martin Wold / Publisert: 21.09.2021 / Oppdatert: 21.09.2021


Styrkeuka 2021 er en bred dugnad for å få oppmerksomhet om betydningen av styrketrening – og inspirere til enkel regelmessig trening.

Oppmerksomheten om styrketrening skal handle om helse og funksjon, og vise hvordan man kan utføre styrketrening på en enkel måte på ulike arenaer og synliggjøre tilbud rundt om i landet. Det er et mål å nå de som trenger det mest, og som kanskje ikke har så gode erfaringer med trening. Potensialet er stort, og gevinsten er størst om vi når de som i utgangspunktet ikke trener styrke eller ikke trener ofte nok for å få helsegevinst.

Styrke og styrketrening skal settes på dagsorden gjennom en felles innsats i uke 44. Vi har valgt å kalle dette Styrkeuka og sikte mot en årlig oppmerksomhetsuke.

#hverdagssterk

Emneknaggen #hverdagssterk blir en felles konseptuell overbygging for Styrkeuka. Knaggen skal knyttes til lavterskelaktivitet og de psykiske og fysiske gevinstene. #hverdagssterk skal fokusere på helse og funksjon – ikke skjønnhet eller utseende.

Vi ønsker med #hverdagssterk sammen øke kunnskapen om styrketrening og inspirere den voksne og eldre befolkningen til å gjøre styrketrening to ganger i uka. Vi skal også vise frem hva dette kan bety for hverdagsfunksjon og fritidsaktiviteter. Alle som ønsker å gjøre en innsats under Styrkeuka står fritt til å lage digitalt- eller papirinnhold, filmer, gjøre PR-fremstøt osv. under denne samlende paraplyen. De eneste forutsetningene er at det presenteres med lav terskel og knyttes til funksjon og helse.

Fire øvelser to ganger i uka er nok. Det er avgjørende at budskapene formidles på en inspirerende, lettfattelig og vennlig måte.

Vi ønsker å kommunisere at:

  • enkel, ukentlig styrketrening er viktig for å fungere og ha god helse
  • trening virker uansett hvor gammel du er – det er aldri for sent å bli litt sterkere
  • det spiller ingen rolle hvor du gjør det – bare du gjør det.

Ønsker du å se hvordan du gjennomfører treningen?

Se her for programmet og hele saken