Hopp til innhold
Forside / Trening som medisin
Støtt oss

Trening som medisin


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 27.06.2016 / Oppdatert: 21.08.2017


Trening er en av de beste medisinene mot revmatisk sykdom. Men det kan være utfordrende å finne en aktivitet som passer sykdomsbildet. Derfor har vi egne frisklivsagenter, som er her for deg!

Frisklivsagentene som gjør hverdagen bedre

– Det er viktig at jeg er sterk i kroppen for å kunne jobbe og fungere i hverdagslivet. Jeg lærer bort treningsmetoder og mestringsstrategier til andre med revmatiske sykdommer, sier frisklivsagent Gro-Anita Olsen (44) fra Høyanger.

sommeraksjon-2016-gro-anita-olsen-2-300x261Ved å ta et steg av gangen kan selv høye topper nås. Gro Anita Olsen er en av NRFs fabelaktige frisklivsagenter. Her er hun i fullt driv med trappeløp.

Hun er en av våre frisklivsagenter. Agentenes fremste oppgave er å gjennomføre Sykt Aktiv-kurs over hele landet. Kursene har som hovedmål at deltagerne skal få en bedre hverdag. I tillegg ønsker agentene å inspirere kursdeltagerne til å starte lokale treningsgrupper – alt for å spre tilbud, kunnskap og overskudd over hele landet.

Den livsviktige treningen

Gro-Anita vet alt om hvor viktig trening kan være for å få hverdagen til å gå rundt. 22 år gammel og stående på terskelen til voksenlivet, fikk hun bindevevssykdommen Ehler-Danlos syndrom – en sykdom som har gitt henne overbevegelige ledd og svakt bindevev i indre organer.

– Jeg er nødt til å prioritere trening og finne treningsformer som passer meg for å holde motivasjonen oppe. Øvelsene kan ikke være for raske eller for tunge, forklarer hun.

I dag leder Gro-Anita flere treningsgrupper i både sal og motbakker.

Det viser at til og med jeg, som er kronisk syk, kan være instruktør og bidra til at andre får noen å trene sammen med. En kronisk diagnose kan fort gjøre at man blir ensom og deprimert og lever i sin egen verden. Å trene sammen med likesinnede er god medisin.

Vil du gi flere en bedre hverdag?

Med din støtte kan Gro-Anita og andre frisklivsagenter spre treningstilbudet sitt, og sørge for at enda flere får mulighet til å delta på tilpasset trening som holder hverdagen deres i gang.

Her kan du gi din støtte.

Vårt tilbud hadde ikke vært mulig uten din støtte. Tusen takk for ditt bidrag!

Foto: Arve Ullebø

Støtt oss!

Støtt oss på Vipps til 712130. 

Send SMS
NRF GAVE
til 2474 og gi 60 kroner.
Eller gi en gave her.

Støtt oss

Ditt bidrag er uendelig viktig. Tusen takk!

Gi din gave