Hopp til innhold
Forside / Trening som medisin

Trening som medisin


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 27.06.2016 / Oppdatert: 21.08.2017


Trening er en av de beste medisinene mot revmatisk sykdom. Men det kan være utfordrende å finne en aktivitet som passer sykdomsbildet. Derfor har vi egne frisklivsagenter, som er her for deg!

Frisklivsagentene som gjør hverdagen bedre

– Det er viktig at jeg er sterk i kroppen for å kunne jobbe og fungere i hverdagslivet. Jeg lærer bort treningsmetoder og mestringsstrategier til andre med revmatiske sykdommer, sier frisklivsagent Gro-Anita Olsen (44) fra Høyanger.

sommeraksjon-2016-gro-anita-olsen-2-300x261Ved å ta et steg av gangen kan selv høye topper nås. Gro Anita Olsen er en av NRFs fabelaktige frisklivsagenter. Her er hun i fullt driv med trappeløp.

Hun er en av våre frisklivsagenter. Agentenes fremste oppgave er å gjennomføre Sykt Aktiv-kurs over hele landet. Kursene har som hovedmål at deltagerne skal få en bedre hverdag. I tillegg ønsker agentene å inspirere kursdeltagerne til å starte lokale treningsgrupper – alt for å spre tilbud, kunnskap og overskudd over hele landet.

Den livsviktige treningen

Gro-Anita vet alt om hvor viktig trening kan være for å få hverdagen til å gå rundt. 22 år gammel og stående på terskelen til voksenlivet, fikk hun bindevevssykdommen Ehler-Danlos syndrom – en sykdom som har gitt henne overbevegelige ledd og svakt bindevev i indre organer.

– Jeg er nødt til å prioritere trening og finne treningsformer som passer meg for å holde motivasjonen oppe. Øvelsene kan ikke være for raske eller for tunge, forklarer hun.

I dag leder Gro-Anita flere treningsgrupper i både sal og motbakker.

Det viser at til og med jeg, som er kronisk syk, kan være instruktør og bidra til at andre får noen å trene sammen med. En kronisk diagnose kan fort gjøre at man blir ensom og deprimert og lever i sin egen verden. Å trene sammen med likesinnede er god medisin.

Vil du gi flere en bedre hverdag?

Med din støtte kan Gro-Anita og andre frisklivsagenter spre treningstilbudet sitt, og sørge for at enda flere får mulighet til å delta på tilpasset trening som holder hverdagen deres i gang.

Her kan du gi din støtte.

Vårt tilbud hadde ikke vært mulig uten din støtte. Tusen takk for ditt bidrag!

Foto: Arve Ullebø

Støtt oss!

SMS
NRF GAVE
til 2474
og gi 50 kroner

Støtt oss

Ditt bidrag er uendelig viktig. Tusen takk!

Gi din gave