Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Unge funksjonshemmede søker barn og unge til å lage Barnas Rapport til FNs barnekomite
Støtt oss

Unge funksjonshemmede søker barn og unge til å lage Barnas Rapport til FNs barnekomite


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 05.04.2024 / Oppdatert: 05.04.2024


Til høsten skal Norge rapportere til FN på hvordan det går med barns rettigheter i Norge, og om myndighetene ivaretar barns rettigheter i Norge. FN ønsker ikke bare å vite hva myndighetene sier. De vil også vite hva barn og unge selv mener om hvordan deres rettigheter blir oppfylt i Norge. Derfor skal det lages en egen rapport fra barn og unge (Barnas Rapport).

Barnas Rapport lages av et utvalg (en gruppe med barn og unge), og Unge funksjonshemmede leter etter 5-7 engasjerte barn og unge til utvalget.

Utvalget får bestemme over prosessen med å lage Barnas Rapport, og hvordan rapporten skal være. Til høsten reiser utvalget til Genève for å fortelle FNs barnekomité om hvordan de synes det går med rettighetene til barn i Norge i dag, og hva som må bli bedre.

For å delta i utvalget må man være:

  • 13-18 år
  • Engasjert i en organisasjon, råd eller gruppe
  • Interessert i barns rettigheter og ulike barn og unges erfaringer og meninger
  • Interessert i å skrive og lese

Utvalget skal ikke gjøre denne jobben helt alene. Ansatte i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Press – Redd Barna Ungdom, Unge funksjonshemmede, Unicef Norge, Redd Barna og Voksne for barn skal hjelpe til med alt arbeid og sørge for at rapporten blir slik utvalget vil at den skal være.

Mer informasjon og søknadsskjema finnes her.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Siri Espe, interessepolitisk leder i Unge funksjonshemmede om du har spørsmål om prosessen, utvalget eller noe annet. Mobil: 47 99 49 55 85 mail: siri@ungefunksjonshemmede.no