Hopp til innhold
Forside / Vant kampen for Linnea (11)
Støtt oss

Vant kampen for Linnea (11)


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 14.12.2016 / Oppdatert: 17.02.2017


- Jeg ble så redd da jeg mistet behandlingstilbudet på sykehuset. Det var skummelt, for jeg får store smerter når jeg blir syk. Nå føler jeg meg trygg. Mamma og Revmatikerforbundet har ordnet opp, sier en glad Linnea.

Sørlandet sykehus vedtok å legge ned vaktfunksjonen ved revmatologisk avdeling på kveld og helg. Linnea og moren kjempet imot sammen med Norsk Revmatikerforbund (NRF). Rett før jul snudde sykehuset i saken. Nå er Linnea sikret et trygt og godt behandlingstilbud. Linnea og moren Ågot Birgitte Aamot Mushum fikk den beste julegaven de kunne ønske seg.

Smertefull tilstand krever revmatolog

– Når Linnea blir akutt syk blir hun innlagt ved akutten på Sørlandet sykehus. Hun får store smerter. Hun har en uvanlig revmatisk diagnose, og sykehuslegene trenger hjelp fra revmatologer, forteller moren. Hun kontaktet NRF i Agder.

– Jeg fikk kjempegod hjelp. Sammen tok vi saken videre politisk og med sykehuset direkte. Vi startet underskriftskampanje, SMS-kampanje, hadde møter med en rekke politikere og med sykehuset. NRF løftet saken inn i media og til NRK, forteller Ågot Birgitte.

En seier for alle med revmatisk diagnose

God pressejobbing og politisk press nådde fram. Pasienter med revmatisk sykdom i Agder er nå sikret et forsvarlig tilbud. NRF har vist at det nytter å kjempe for pasientenes rettigheter. Våre grupper blir stadig nedprioritert i Norsk helsevesen. Vi trenger din støtte til å videreføre vårt viktige arbeid.

Gi et bidrag – hjelp mange til et bedre liv

Vil du hjelpe NRF med å videreføre vårt arbeid som gjør hverdagen bedre for medlemmene? Her kan du gi din støtte: